Billiga flyg till Peking

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Peking? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Peking och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Peking?

Det finns en mängd bolag som flyger på Peking. De flesta bolag erbjuder resor där man mellanlandar i städer i Europa, men för den som vill flyga utan mellanlandning alls från Norden finns Air China och SAS att välja mellan. Priserna skiljer sig en del åt mellan bolagen, så det lönar sig att göra flera sökningar för att få billigaste alternativet. De generellt sett billigaste månaderna för resor till Peking är i februari och april.

Prisgraf för Peking

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Peking, Kina som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Peking. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Peking under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Peking , en översikt

Peking, Kinas kulturella och historiska huvudstad, är en spännande stad fylld av kontraster. Här möter det gamla Kina det nya i en sällsam blandning som gör staden helt unik. Denna jättelika stad är en stad i ständig förändring. OS 2008 gav bland annat staden en nästan helt ny profil.Att göra i Peking

Det finns en mängd saker att göra och upptäcka i Peking. Här finns några av de riktigt stora sevärdheterna. Och det är lättare att hitta i denna storstad än vad man först kan tro. Gatorna är raka och staden är mycket logiskt uppbyggd. Det finns många sevärdheter som nästan kan klassas som "måsten" när man besöker Kina och man kan med fördel kombinera sightseeingen med shopping. För den som tycker om sport är golf mycket populärt i Peking. Man kan även prova på olika kampsporter, eller gå och titta på tävlingar i de olika kampsporterna. Vill man uppleva den härliga naturen runt Peking finns det vandringsleder och cykelleder att följa. En tur till Kinesiska Muren får man heller inte missa.

Ta sig runt i Peking

Tunnelbanan, kallad Draken, är ett mycket smidigt, snabbt och billigt sätt att ta sig runt i Peking på. Annars är Peking en stad för cyklister. Alla invånare verkar cykla vart de än ska. Som turist är det också lätt att cykla. Man hittar lätt och det är ett behagligt sätt att ta sig runt på. Bussarna rekommenderas inte. De är ofta knökfulla och det kan vara förvirrande att resa med buss genom staden. Taxi är ett annat bra sätt att resa igenom staden då det är ganska billigt, men att hyra bil är inget alternativ då föraren måste ha ett kinesiskt körkort för att få hyra bil.

Peking hotell

Det finns en mängd hotell i alla prisklasser att tillgå inför ett besök i Peking. De flesta hotell håller låga priser och erbjuder god service och komfort. Här behöver man inte lägga en förmögenhet på att bo bra. Varför inte bo i själva den Förbjudna Staden på hotell Park Plaza Beijing Wangfuijing? Här bor man bekvämt i Pekings historiska centrum. Vill man istället komma riktigt billigt undan kan man välja Redwall Hotel som ligger nära den Förbjudna Staden. För den som vill ha lite mer lugn och ro och bo i lyx finns till exempel The St. Regis Beijing i Pekings affärsdistrikt. På St. Regis får man det bästa av allt, utan att betala en förmögenhet för rummet.

Peking sevärdheter

Det finns hur mycket som helst att upptäcka i Peking. Ett helgbesök mäktar inte med att täcka allt som finns att se. Den absolut största sevärdheten är nog Den Förbjudna Staden, där kejsaren en gång i tiden bodde. Namnet kommer sig av att vanliga dödliga medborgare inte hade rätt att beträda området. Den Förbjudna Staden ligger i Pekings centrum. Andra mycket intressanta sevärdheter är Himmelska Fridens Torg, ett pampigt torg med en intressant historia, Tiananmentporten, en hel del fantastiska tempel och inte minst alla de OS-byggnader som tillkommit de senaste åren. En bit utanför staden finner man också Kinesiska Muren, ett måste för alla besökare.

Ytterligare info om Peking

Trots sin storlek är Peking en stad som är lätt att hitta i. Man får snabbt en god överblick över staden. Bästa tiden att resa till Peking är under hösten då vädret är som allra bäst. Även den sena våren är en härlig tid för besök i Peking.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Peking

Beijing Capital Airport Kod: PEK

Beijing Capital Airport består av 3 olika terminaler och ligger 2,5 mil nordost om Peking. En av terminalerna är helt nybyggd och byggdes för att kunna ta emot alla besökare inför OS 2008. Det går tåg och buss till och från flygplatsen.

Karta över Peking

Snabbfakta Peking


Nedan följer lite snabbfakta om Peking, Kina.
  • Befolkning: 18 827 000
  • Språk: Kinesiska (mandarin)
  • Valuta: Kinesisk Yuan (CNY)
  • 1CNY = 1,47 SEK

Resetips