Billiga flyg till Split

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Split? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Split och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Split?

Split är en semesterort och extra populär under sommaren, så den billigaste tiden att resa till Split är på vintern. Vädret i Split är fint även på hösten och våren och då kan man komma över riktigt billiga biljetter till Split. Bland annat Lufthansa, Croatia Airlines, SAS och Turkish Airlines flyger till Split.

Prisgraf för Split

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Split, Kroatien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Split. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Split under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Split , en översikt

Split är en vacker kuststad belägen i landskapet Dalmatien i Kroatien. Split är ett perfekt resmål för den som älskar den avslappnade Medelhavskulturen men har tröttnat på de vanliga charterdestinationerna, för i Split så kan man fortfarande uppleva det äkta Kroatien.Att göra i Split

Split ligger alldeles vid det klarblåa Adriatiska havet och ett måste om man besöker Split under sommarmånaderna är såklart att bada vid någon av stadens stränder. Bagvice-stranden är den allra populäraste och under sommaren är den fullpackad med folk, mest lokalbor. Söker man efter en lite mer folktom strand så kan man åka till den vackra Bene-stranden en bit utanför staden. Om du vill andas frisk luft och fly stadens stress och avgaser så kan du vandra omkring i de vackra landskapen kring berget Marjan och klättra upp till toppen för att få en panoramisk vy av Split. Njut av den ljumma sommarkvällen på någon av de många restaurangerna vid gågatan Riva.

Ta sig runt i Split

Split har en ganska kompakt stadskärna och det är lätt att ta sig från ett ställe till ett annat inom staden till fots. Vill man åka utanför själva staden så finns det flera bussar som åker regelbundet eller så kan man hyra en bil och utforska Split med omgivning på egen hand.

Split hotell

Hotell i Split är något dyrare under sommaren och de billigaste hotellrummen hittar man på vintern eller under i början eller slutet av säsongen på våren och hösten. Ett alternativ på billigt boende i staden är hostel eller lägenhetshotell som är populärt bland ungdomar och backpackers. Hotel Globo ligger i hjärtat av staden och är ett perfekt val om man reser tillsammans med familjen. Vill man bo nära stranden så är det lite lyxigare hotellet Radisson Blu Resort att rekommendera.

Split sevärdheter

I hjärtat av den gamla staden i Split ligger ruinerna av Diocletians palats som en gång i tiden var ett ståtligt romerskt palats och som idag räknas som ett av UNESCOS världsarv. Man kan utforska ruinerna på egen hand men om man även vill se utgrävningarna i källardelen så kan man göra det mot en liten inträdesavgift. St.Dujes katedral är världens äldsta katedral och byggdes som ett mausoleum till den romerska kejsaren Diocletian på 300-talet e.Kr. Gå gärna upp i katedralens klocktorn för en panoramisk utsikt över Split samt de närliggande öarna.

Ytterligare info om Split

Split har ett härligt Medelhavsklimat med många soliga dagar och den bästa tiden att besöka staden är mellan maj och september. Den som vill kan hyra en segelbåt och segla på det Adriatiska havet i några dagar, eller så kan man göra en dagsutflykt till de näraliggande öarna Hvar och Brac.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Split

Split Airport Kod: SPU

Split Airport är den näst viktigaste flygplatsen i Kroatien och har flera reguljära flyglinjer till olika städer i Europa och under sommaren även många charterflyglinjer. Flygplatsen ligger ca 25 km väst om stadens centrum och man tar sig lättast till staden med lokalbuss eller flygplatsbuss.

Karta över Split

Snabbfakta Split


Nedan följer lite snabbfakta om Split, Kroatien.
  • Befolkning: 179 000
  • Språk: Kroatiska
  • Valuta: Kroatisk Kuna (HRK)
  • 1HRK = 1,54 SEK

Resetips