Billiga flyg till Zagreb

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Zagreb? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Zagreb och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Zagreb?

Det är oftast billigast att flyga till Zagreb genom att mellanlanda i ett annat land och bland annat Croatia Airlines, Austrian Airlines, Lufthansa och Turkish Airlines flyger dit. Vill du resa billigt så är det bra att vara ute i god tid eftersom de billigaste biljetterna ofta säljs ut snabbt.

Prisgraf för Zagreb

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Zagreb, Kroatien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Zagreb. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Zagreb under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Zagreb , en översikt

Zagreb är Kroatiens huvudstad och har ett charmerande medeltida centrum som lockar till långa promenader på de kullerstensbelagda gatorna där man kan drömma sig bort till svunna tider. Staden är delad i två delar, den “övre” och den “lägre”. Den övre stadsdelen är den äldre stadsdelen medan den lägre stadsdelen är centrum för kultur och nöjen.Att göra i Zagreb

Kulturlivet i Zagreb är hett och Strossmayer setaliste är en populär gågata med många caféer och restauranger och här är det populärt att låta en gatukonstnär rita ett porträtt av sig själv. Sommartid så ordnas det ofta konserter här. Maksimir Park är den största parken i Zagreb och här kan man antingen besöka djurparken, ro på den lilla sjön eller avnjuta en lunch på ett café. På sommaren är även Jarun Lake ett hett område där man kan prova på vindsurfing eller badar. De trendigaste barerna och klubbarna i Zagreb hittas här.

Ta sig runt i Zagreb

Zagreb har ett täckande nätverk av kommunal trafik och är man turist i staden så kan det löna sig att köpa ett kort som ger rätten att obegränsat resa med stadens bussar, lokaltåg och spårvagnar under en viss period. Detta turistkort ger även rätt till rabatt på flera restauranger och barer samt museum i staden. Att åka taxi i Zagreb är relativt dyrt.

Zagreb hotell

Det är relativt billigt att bo på hotell i Zagreb och de flesta hotell är både välutrustade och moderna. Hotel Jägerhorn är ett hemtrevligt hotell som ligger i hjärtat av Zagreb och här trivs hela familjen. Affärsresenärer kan välja Palace Hotel som är en fin hotellanläggning som ligger i anslutning till flygplatsen och nära till centrum.

Zagreb sevärdheter

Promenera på de smala kullerstensbelagda gatorna i den medeltida staden och låt dig föras tillbaka flera hundra år i tiden. Stanna upp vid den gamla stadsporten och tänd ett ljus vid Jungfru Marias porträtt som sägs vara heligt. Det finns många intressanta museum i Zagreb, bl.a. det arkeologiska muséet och Mimara-muséet där man kan beundra flera tusen olika konstverk av berömda konstnärer. De flesta museum i Zagreb har stängt på måndagar.

Ytterligare info om Zagreb

Från berget Medvenica har man en fantastiskt utsikt över hela staden och här kan man även besöka en gammal och imponerande fästning. Sommartid så ordnas det ofta festivaler här som till exempel riddarturneringar och andra historiska evenemang.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Zagreb

Zagreb International Airport Kod: ZAG

Belägen 17 km sydöst om staden tjänar Zagreb International Airport de som reser till och från Zagreb. Det finns regelbundna bussar som åker mellan flygplatsen och stadens busstation.

Karta över Zagreb

Snabbfakta Zagreb


Nedan följer lite snabbfakta om Zagreb, Kroatien.
  • Befolkning: 793 000
  • Språk: Kroatiska
  • Valuta: Kroatisk Kuna (HRK)
  • 1HRK = 1,54 SEK

Resetips