Billiga flyg till Skopje

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Skopje? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Skopje och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Skopje?

Att flyga till Skopje innebär ofta en mellanlandning i något mellaneuropeiskt land. Några av de största flygbolagen som flyger till Skopje är Austrian Airlines, MALEV, Czech Airlines och JAT Airlines. Vill man åka billigt till Skopje så är det bäst att boka sin biljett i god tid på förhand eftersom de billigaste biljetterna säljs ut först.

Prisgraf för Skopje

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Skopje, Makedonien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Skopje. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Skopje under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Skopje , en översikt

Skopje är Makedoniens huvudstad och ligger omringad av berg i ett naturskönt område i norra Makedonien. Trots att Skopje en gång i tiden var en bysantinsk stad så har staden influerats mycket av ottomanerna och idag så är Skopje hem för flera olika etniska grupper som lever sida vid sida. På senare år så har Skopje lyfts fram som ett relativt nytt resmål och har mycket att bjuda på till både kultur- och naturälskare.Att göra i Skopje

Kasinon i Skopje är mycket populära, men vill man ta del av den äkta lokala kulturen så ska man tillbringa kvällen på ett så kallat kafena där man kan få smaka på lokala specialiteter och få höra traditionell makedonisk folkmusik. Det ordnas årligen olika festivaler med kulturella teman i Skopje och den största av dem är Skopjes kulturella sommarfestival som bjuder på till exempel konserter, balett, teater, film och fotografiutställningar runtom hela staden.

Ta sig runt i Skopje

I Skopjes stadskärna så kan man ta sig runt till fots, men vill man resa utanför centrum så är det enklaste sättet att ta en lokalbuss eller en taxi.

Skopje hotell

Det är rätt så billigt att bo på hotell i Skopje och även om de flesta hotell är ganska små så är de mysiga. Hotell Anja är ett trevligt och litet hotell i hjärtat av Skopje och passar bra för den som reser med en mindre budget. Hotel Orange Inn är en affärsinriktad fastighet och ligger på gångavstånd från de flesta attraktionerna.

Skopje sevärdheter

Ett av Skopjes landmärken är den stora Kale-fästningen som ståtligt har stått och bevakat staden från sin post på den högsta kullen i Skopje-dalen sedan bysantinerna lät uppföra det på 600-talet. Härifrån har man en vacker utsikt över staden. Stenbron över Varnar-floden förbinder det nya torget med den äldre delen av staden och den gamla basaren och är en viktig symbol både för Skopje och hela Makedonien. I den gamla basaren som en gång i tiden var en av de största och viktigaste marknadsplatserna i hela Balkanområdet kan man fortfarande idag handla av försäljarna och beundra det gamla klocktornet och de turkiska baden. I och kring Skopje finns också flera intressanta kyrkor och moskéer.

Ytterligare info om Skopje

Skopje omges av en vacker och grönskande natur med höga berg, och djupa dalar, en av dem till exempel Matka-ravinen som ligger ca 20 km väster om Skopje är ett populärt utflyktsmål både bland turister och lokalbor. Här kan man ägna sig åt utomhusaktiviteter som vandring, klättring, fiske och jakt, eller varför inte besöka något av de många medeltida kloster och kyrkor som är uppförda alldeles intill floden Treska som rinner genom ravinen.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Skopje

Skopje Airport Kod: SKP

Skopje Airport är en relativt liten flygplats och belägen ca 20 km sydöster om staden. Det enklaste sättet att ta sig in till centrum är med taxi eller med en på förhand beställd skjuts, även om det finns planer på att starta en flygbussrutt.

Karta över Skopje

Snabbfakta Skopje


Nedan följer lite snabbfakta om Skopje, Makedonien.
  • Befolkning: 507 000
  • Språk: Makedonska, albanska
  • Valuta: Makedonsk Denar (MKD)
  • 5,42MKD = 1 SEK

Resetips