Billiga flyg till Casablanca

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Casablanca? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Casablanca och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Casablanca?

Den populäraste tiden att resa till Casablanca är under sommarhalvåret men flygbiljetterna till Casablanca håller ett ganska jämnt pris året, så om man vill resa så billigt som möjligt så lönar det sig att boka sin biljett i god tid innan resan. Man kan flyga till Casablanca med Air France, Turkish Airlines, Lufthansa, Qatar Airways och Brussel Airlines och många andra flygbolag. Ofta så innebär det en eller flera mellanlandningar.

Prisgraf för Casablanca

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Casablanca, Marocko som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Casablanca. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Casablanca under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Casablanca , en översikt

Casablanca är en gammal stad med en historia som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Staden har varit bebodd av flera olika folkslag så som fenicier och romare, och är idag Marockos största stad med ca 4 miljoner invånare. Casablanca är en av de modernaste städerna i Marocko och känt för sin vackra arkitektur och det vibranta nattlivet.Att göra i Casablanca

Casablanca är känt för sitt moderna nöjesliv och de flesta nattklubbarna och barerna i staden ligger vid havet i distriket Cornish. Här kan man även avnjuta en god middag på någon av de många restaurangerna med havsutsikt, men kom ihåg att de flesta restaurangerna inte öppnar förrän efter klockan 19 på kvällen.

Ta sig runt i Casablanca

Casablanca har en fungerande lokaltrafik inte olik den europeiska och det är lätt att ta sig runt staden med bussar och taxi. Stadens första spårvagnslinje är planerad att öppnas i slutet av 2012.

Casablanca hotell

Det finns ett brett urval av hotell i Casablanca oavsett om man är ute efter ett lyxhotell eller reser med en mindre budget. Moroccan House Hotel är ett prisvänligt hotell som är inrett i traditionell marockansk stil och ligger på bra avstånd från flera sevärdheter i Casablanca. Det aningen dyrare hotellet Club Val D Anfa passar bra för familjer och ligger alldeles vid stranden med en härlig utsikt över havet.

Casablanca sevärdheter

Den relativt nya Kung Hassan II-moskén är en av de två moskérna i staden som är öppna för icke-muslimer, och är den tredje största moskén i hela världen och har det högsta minaretet i världen. Något som är ett måste i Casablanca är att promenera igenom den trånga medinan i staden där du kan fynda i någon av de många små butikerna som finns där. Mahkama du Pacha är en vacker spansk-morisk byggnad med mer än 60 olika rum med vackra karvade tak av trä. Besök gärna ett hamam, dvs. ett turkiskt bad, då du är i Casablanca. I en vanlig hamambehandling så ingår ofta även massage och det är ett superbra sätt att bli ren och få slappna av på.

Ytterligare info om Casablanca

Den bästa tiden att besöka Casablanca är under våren och hösten, men Casablanca har ett milt klimat året om med behagliga temperaturer även på vintern. En av de populäraste stränderna i närheten av Casablanca är Ain Diab där det finns många strandklubbar med olika faciliteter där man kan tillbringa en avslappnad dag i solen.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Casablanca

Kod: CMN

Mohammed V International Airport är den mest trafikerade flygplatsen i Marocko och har många flyglinjer till Europa. Flygplatsen är belägen ungefär 30 km sydöst om staden och det lättaste sättet att ta sig in till staden är med flygbussar, tåg eller taxi.

Karta över Casablanca

Snabbfakta Casablanca


Nedan följer lite snabbfakta om Casablanca, Marocko.
  • Befolkning: 3 027 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Marockansk Dirham (MAD)
  • 1MAD = 1,06 SEK

Resetips