Billiga flyg till Acapulco

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Acapulco? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Acapulco och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Acapulco?

En mängd olika flygbolag erbjuder resor till Acapulco året om. Om man vill komma undan med en riktigt billig semesterresa till Acapulco ska man välja att resa hit under vintern. Sensommaren och tider då amerikanarna har semester trissar priserna snabbt upp. Då priserna kan variera rejält mellan bolag och datum är det ett hett tips att variera avrese- och hemresedatum för att finna den billigaste och snabbaste resan.

Prisgraf för Acapulco

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Acapulco, Mexiko som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Acapulco. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Acapulco under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Acapulco , en översikt

Den anrikaste av de anrika semestermålen i Mexiko är legendariska Acapulco. På 1950-1960-talen samlades den amerikanska jetset eliten på platsen och njöt av tillvaron. Idag är det mer vanligt folk som åker hit, men mystiken kring Acapulco lever kvar och en semester här är lika njutbar på 2000-talet, som det var på 1950-talet. Med härlig natur, fantastiska stränder och inte minst ett mycket livligt stadsliv har Acapulco mycket att erbjuda.Att göra i Acapulco

I Acapulco lever man det ljuva livet med härliga dagar på stränderna och i någon av barerna eller genom att gå från bar till bar under kvällarna och nätterna. Det gamla Acapulco erbjuder en härlig atmosfär och är en bra utgångspunkt för utflykter i staden. Acapulco en bra shoppingstad och vill man göra riktiga fynd ska man välja att gå till konsthantverksmarknaderna för att leta efter silversmycken. När solen går ner kan man njuta av de sista skälvande minuterna av solens strålar till havs på ett kryssningsfartyg som tar en med ut i Acapulcoviken, eller så åker man till Pie de la Cuesta, en by nära Acapulco, och njuter av den fantastiska vyn. Vill man vara aktiv på dagen kan man bege sig till bergen för att vandra eller rida.

Ta sig runt i Acapulco

Det lättaste färdsättet för resor i Acapulco är med taxi. Det finns inga taxametrar, så var noga med att komma överens om ett pris före avfärd. Pruta gärna. Bussarna ägs alla av olika personer och kan se helt olika ut. Det är ett spännande och roligt färdsätt. En hyrbil för att ta sig fram inom stadens gränser är inte att rekommendera. Trafiken är smått hysterisk ibland.

Acapulco hotell

Det finns både äldre och nyare hotell i Acapulco. Fler hotell byggs om för varje dag som går. The Fairmont Acapulco Princess låter som en riktigt exotisk plats för att tillbringa sin semester på. Inte sant? Och det är det faktiskt också. Med lite tur får man ett rum här för runt 1000 kr per natt, och då får man ta del av den tropiska botaniska trädgården med vattenfall, den härliga poolen, handmålade muralmålningar och mycket, mycket mer. Mycket för pengarna och väldigt familjevänligt. Med en egen golfbana är hotellet dessutom ett litet mecka för golffantasten. För den bekväme finns all-inclusivehotellet Park Royal Acapulco med ett strandnära läge och gemytlig atmosfär. Ett billigt alternativ är Romano Palace Hotel, med förhållandevis enkel standard, men mycket prisvärt.

Acapulco sevärdheter

Sevärdheterna är i första hand Sierra Madres mäktiga toppar och de fantastiska städerna. I staden finner man fortet El Fuerte de San Diego, ett fort som byggdes omkring år 1616. Men mest av allt, och det Acapulco blivit allra mest känd för, är sevärdheten de våghalsiga klippdykarna som dyker från höga klippor rakt ner i havet. Rena dödsleken, som inte bör efterhärmas av någon dödlig turist.

Ytterligare info om Acapulco

Efter en något nedgången period efter högkonjunkturen som rådde i Acapulco under 1950-ch 1960-talet genomgår Acapulco sedan en tid en genomgående renovering. Hela staden har fräschats upp, liksom hotellen. Nya fräscha hotell öppnar och äldre, mer unika hotell, renoveras till nya tider och en ny era inom Acapulco. Semestersäsongen här varar året om och det är alltid värt att välja Acapulco som resmål. Det är en klassiker.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Acapulco

Acapulco-Alvarez Airport Kod: ACA

Acapulcos flygplats ligger 2,6 mil sydväst om centrum. Det går minibussar från flygplatsen till centrum som stannar där man begär det. Det finns också taxibilar att ta och det är ganska billigt att resa med taxi i och runt Acapulco.

Karta över Acapulco

Snabbfakta Acapulco


Nedan följer lite snabbfakta om Acapulco, Mexiko.
  • Befolkning: 864 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Mexikansk Peso (MXP)
  • 1MXP = 1 SEK

Resetips