Billiga flyg till Cancun

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Cancun? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Cancun och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Cancun?

Under månaderna augusti till november är det billigast att åka till Cancun. Juni och juli är också billigare månader, men oktober är förmodligen de allra lägsta priserna. Men, kom ihåg att oktober även är orkan- och regnsäsong. Dyrast är att åka under månaderna februari till april, eftersom amerikanernas Spring Break infaller då.

Prisgraf för Cancun

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Cancun, Mexiko som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Cancun. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Cancun under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Cancun , en översikt

Går det att beskriva ett land lika stort som hela västeuropa genom att besöka endast en halvö i södra delen av landet? Yucatanhalvön som sticker ut som en tunga med karibiska havet på ena sidan och mexikanska golfen på den andra, är inte alls som resten av Mexiko. Landskapet är platt som en pannkaka och har en historia och kultur Dessa historiska lämningar med tempel, observatorium och bollplaner i kombination med färgglada kolonialstäder och några av världens bästa korallrev gör Yucatan till ett komplett resemål dit man kan återvända och ändå upptäcka nya favoritplatser.Att göra i Cancun

Se till att ta del av nattlivet i Cancun, då det kan bli ditt livs roligaste natt. Att sova på stranden är något man gör på dagen, eftersom solnedgången signalerar att det är nu natten full av nöjen kan börja. Du kan dricka och dansa vid Señor Frogs, en av de hetaste klubbarna. Vad kan vara roligare är att besöka klubb efter klubb längs med lagunen. För att njuta av bra musik, gå till Yaxchilan Avenue som ligger mitt i smeten i Cancun. Här kan du smälta in bland lokalbefolkningen och de låga priserna på mat och dryck gör inte direkt saken sämre.

Ta sig runt i Cancun

Bussar kör dygnet runt längs Boulevard Kukulcán vid hotellzonerna till Cancún centrum. Bil är nödvändigt för att åka ut till de arkeologiska landmärkena.

Cancun hotell

Riu Cancún All Inclusive, 3-stjärnigt: Plaza Caracol - Ligger mittemot Cancun Convention Center. Plaza Flamingo (shopping, restauranger) - Ligger mittemot Plaza Forum (shopping, restauranger, nattliv).

Cancun sevärdheter

Chichen Itza var Mayaindianernas hemvist. De hade sin storhetstid från Kristi födelse och fram till 900-talet då Tolteckulturen började ta över. De var i särklass den högst stående kulturen i fornamerika. Man hade ett eget skriftspråk och matematiskt system, var utmärkta astronomer och konstruerade en kalender. Under den elva timmar långa turen besöks Chichen Itza och vi ser Castillopyramiden, en imponerande pyramid med en trappa i varje vädersträck á 91 trappsteg, plus en plattform (d.v.s. lika många steg som årets dagar). Hela byggnaden är en astronomisk klocka. Luftkonditionerad buss, lunch och engelsktalande guide.

Ytterligare info om Cancun

Tulum är ett av Mayafolkets sista boställen. Staden är byggd på en klippa och inhägnad av en mur. Ni besöker också ruinerna av templet "El Castillo" och ett 50-tal byggnader från Mayaindianernas tid. Resan fortsätter sedan mot Xel-Ha, där ni under två timmar kan dyka och simma bland tropiska fiskar i den kristallklara lagunen.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Cancun

Cancun International Airport Kod: CUN

Cancun International Airport (CUN) är en av de mest trafikerade flygplatserna i Karibien. Varje år besöker miljontals människor Cancun och Riviera Maya, och antalet besökare förväntas öka snabbt tack vare de nya hotellkomplexen som uppförs i områden kring Cancun.

Karta över Cancun

Snabbfakta Cancun


Nedan följer lite snabbfakta om Cancun, Mexiko.
  • Befolkning: 629 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Mexikansk Peso (MXP)
  • 1MXP = 1 SEK

Resetips