Billiga flyg till Playa del Carmen

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Playa del Carmen? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Playa del Carmen och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Playa del Carmen?

Flera transatlantiska flygbolag erbjuder resor till Playa del Carmen. Oftast betyder resorna två mellanlandningar, men det kan det vara värt. Det är stor skillnad i biljettpriser mellan de olika månaderna på året. Allra billigast resor finner man under vårvintern under månaderna januari till april. Allra bäst priser går att finna under januari månad.

Prisgraf för Playa del Carmen

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Playa del Carmen, Mexiko som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Playa del Carmen. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Playa del Carmen under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Playa del Carmen , en översikt

När man njuter på stranden i Playa del Carmen och blickar ut över det Karibiska havet inser man snabbt att det här är en plats där det sjuder av liv. Här har man en riktig rivieratillvaro i det unga och hippa Playa del Carmen som sjuder av liv. Förutom en oas i sig där man njuter av tillvaron är Playa del Carmen en god utgångspunkt för såväl upptäckter utmed Riviera Maya som resten av Mexiko, eller varför inte den Karibiska övärlden?Att göra i Playa del Carmen

På Playa del Carmen gäller det traditionella strandlivet. Det mesta försiggår på och runt själva stränderna. Dykning och snorkling är särskilt att rekommendera. På huvudgatan Avenida Quinta hittar man de flesta restauranger, barer, klubbar och butiker man kan önska sig. Shoppingen är utmärkt här. Ett tips är att leta efter lokalt producerade smycken, träsniderier och textilier. Man kan även njuta genom att gå på något av alla de span som finns i staden. Vill man få en riktig familjeutflykt kan man bege sig till Xcaret, en ekopark som är full med aktiviteter för hela familjen.

Ta sig runt i Playa del Carmen

Om man ska vistas i själva Playa del Carmen kan man glömma att hyra bil. Här är bilkörningen en mardröm. En hyrbil kan man istället ta om man vill resa utanför området. För att komma runt i staden kan man istället välja de billiga och ganska strukturerade bussarna eller taxi. Bäst och snabbats är det att ta små triclos, det vill säga cykeltaxis, dit man ska.

Playa del Carmen hotell

Det finns gott om lyxhotell och behagliga all-inclusive hotell. Det kostar en del, men om man åker över halva jordklotet kan det vara en del av upplevelsen i sig. Ett härligt hotell med bra standard och mitt på stranden precis bredvid Xcaret är Sandos Playacar Beach Resort All Inclusive. Det förhållande facila priset för den kvaliteten, drygt 1500 kr per natt är det väl värt. Vill man bo mitt i staden till ett bra pris finns gemytliga Coco Rio att boka in sig på för ett facilt pris. Ett annat populärt hotell till hyfsat pris är Hotel Playa del Karma mitt i staden.

Playa del Carmen sevärdheter

Utmed Riviera Maya finns en hel del sevärdheter som minner om den anrika Mayakulturen. Det finns ett vackert Mayatempel i Tulum en bit från Playa del Carmen. Eftersom det kommer väldigt mycket folk hit gör sig området bäst tidigt på morgonen. Ett annan bra plats för att upptäcka mayakulturens mysterier är Cobá. Här finner man såväl ett mayatempel som en pyramid.

Ytterligare info om Playa del Carmen

Playa del Carmen är ett ypperligt resmål och utgångspunkt för att upptäcka en hel del av den fascinerande mayakulturens historia. Säsongen här varar året runt med så nära en garanti man kan komma på sol och värme.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Playa del Carmen

Cancun International Airport Kod: CUN

Playa del Carmen ligger knappt 7 mil söder om Cancúns flygplats och det går transferbussar till staden. Flygplatsen är den mest trafikerade i den Karibien och består av två olika terminaler.

Karta över Playa del Carmen

Snabbfakta Playa del Carmen


Nedan följer lite snabbfakta om Playa del Carmen, Mexiko.
  • Befolkning: 150 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Mexikansk Peso (MXP)
  • 1MXP = 1 SEK

Resetips