Billiga flyg till Amsterdam

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Amsterdam? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Amsterdam och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Amsterdam?

Amsterdam ligger nära Sverige och det tar inte lång tid att flyga dit. De billigaste biljetterna till Amsterdam kan man hitta under hösten, vintern och våren eftersom den främsta turistsäsongen är mellan juni och augusti. Man kan flyga direkt till Amsterdam från Sverige med KLM och SAS.

Prisgraf för Amsterdam

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Amsterdam, Nederländerna som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Amsterdam. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Amsterdam under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Amsterdam , en översikt

Amsterdam är Nederländernas huvudstad och kallas ofta för Det norra Venedig på grund av de många kanalerna som rinner genom staden. Amsterdam är även känd i hela världen för att vara en mycket tolerant och öppensinnad stad och invånarna är vänliga och tillmötesgående. I Amsterdam så finns det något för varje smak, oavsett om man är intresserad av kultur och historia eller nöjen.Att göra i Amsterdam

Gillar man att festa så är Amsterdam paradiset. Här finns det barer och nattklubbar i varje smak och festen brukar inte avta förrän nästa morgon. Ta gärna en guidad tur med en kanalbåt för att se så mycket som möjligt av Amsterdam, eller hyr en båt och utforska staden på egen hand. Amsterdamborna älskar att ha roligt och det ordnas festivaler och konserter i staden året om som man kan delta i.

Ta sig runt i Amsterdam

I Amsterdam så kan man välja att ta sig runt antingen till fots, med buss, spårvagn, stadsbåt eller tunnelbana, men det allra populäraste sättet är med cykel. Amsterdam är en mycket cykelvänlig stad och det finns cykelvägar i samband med nästan alla större gator och vägar.

Amsterdam hotell

Det är bäst att boka hotell i Amsterdam på förhand eftersom det kan vara mycket svårt att hitta ett billigt och bra hotell väl på plats. Hotellrum är också mycket billigare utanför säsongen. Hotel De Paris är ett billigt och bra alternativ, men vill man bo lite finare så kan man välja Banks Mansion som även är ett passande val för konferensresenärer. Reser man tillsammans med familjen så kan Amsterdam House Hotel-Eureka vara ett alternativ.

Amsterdam sevärdheter

Den främsta sevärdheten i Amsterdam är den vackra arkitekturen som man bäst kan uppleva genom att promenera runt i den gamla stadsdelen och beundra de pittoreska husen som kantar kanalerna. Det finns även flera intressanta museum i staden, bland annat Anne Franks hus och målaren Van Goghs museum där man kan beundra några av hans främsta konstverk.

Ytterligare info om Amsterdam

Den populäraste säsongen att resa till Amsterdam är under sommaren men om man vill utforska staden i lugn och ro utan att behöva trängas med tusen andra turister så är det bäst att resa på våren eller hösten. Besöker du Amsterdam i slutet av mars fram till maj så kommer du att bli imponerad över tulpanerna i regnbågens alla färger som lyser upp både parker och gator i staden.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Amsterdam

Amsterdam Airport Schiphol Kod: AMS

Amsterdams internationella flygplats Schiphol är tack vare sitt centrala läge en av världens mest trafikerade flygplatser och fungerar som en knytpunkt för många olika flyglinjer. Schiphol Airport ligger ca 15 km sydväst om staden och har en tågförbindelse in till centrum.

Karta över Amsterdam

Snabbfakta Amsterdam


Nedan följer lite snabbfakta om Amsterdam, Nederländerna.
  • Befolkning: 1 210 000
  • Språk: Nederländska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,23 SEK

Resetips