Billiga flyg till Oslo

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Oslo? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Oslo och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Oslo?

Att hitta billiga flygbiljetter till Oslo är inte svårt och det finns flera flygbolag som flyger reguljärt till Oslo ifrån Sverige, t.ex. SAS, Norwegian, Wideroe och Svenska Direktflyg. För att resa så billigt som möjligt så är det bäst att undvika resor under högtider och skollov eftersom biljetterna då kan vara lite dyrare än vanligt.

Prisgraf för Oslo

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Oslo, Norge som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Oslo. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Oslo under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Oslo , en översikt

Oslo är Norges huvudstad och även den största staden i landet. Staden höjer sig från stränderna av Oslofjorden uppför höga kullar och bidrar till ett panoramiskt landskap. Oslo är världens dyraste stad att leva i, men väl värd ett besök på grund av sin naturliga skönhet och den internationella och uppsläppta stämningen som råder där.Att göra i Oslo

Grünerløkka är ett nöjesdistrikt i staden med ett stort urval av restauranger, caféer, parker, designerbutiker. Det är även här som en stor del av Oslos nattliv är koncentrerat och det finns en mängd med barer och nattklubbar som är fulla av liv på kvällarna. På sommaren så är Akers Brygge intill fjorden ett populärt område med många utomhusserveringar. Att shoppa är ganska dyrt i Oslo men gågatan Karl Johans gate har många butiker och lyckas man pricka in butikernas reor så kan man göra riktiga kap här.

Ta sig runt i Oslo

Det finns ett mycket täckande nätverk av kommunala transportmedel i Oslo och det är lätt att ta sig nästan vart som helst i staden med bussar, spårvagnar, tunnelbanetåg, lokaltåg och båtar. Ska man vara i staden i några dagar så lönar det sig att köpa ett kort som är giltigt i en viss period på alla kommunala transportmedel. Vill man prova på att cykla i Norge så är det möjligt att låna cyklar i upp till tre timmar åt gången från flera olika ställen i staden.

Oslo hotell

Som så mycket annat i Oslo så är det även ganska dyrt att bo på hotell i Oslo, men å andra sidan så är standarden på hotellen ofta väldigt bra. Best Western Hotell Bondeheimen är ett medelklasshotell som passar för familjer och är centralt beläget. Är du en finsmakare så kan du välja det prestigefyllda Grand Hotel Oslo i hjärtat av Oslo. Kom ihåg att boka rummet på förhand eftersom det ibland kan vara svårt att hitta lediga rum under stora mässor och konferenser.

Oslo sevärdheter

Då man är i Oslo så kan man passa på att besöka det Kungliga palatset där man kan gå på guidade rundturer under sommaren. Åkershus fästning är ett äldre slott som härstammar från medeltiden och härifrån så har man en underbar utsikt över Oslofjorden med omgivningar. En av de största attraktionerna i Oslo är skidhopptornet Holmenkollen som också är ett av världens äldsta skidmuseum. Tycker man om att gå på museum så kan man investera i ett Oslo pass som ger gratis inträde till de flesta museum i staden som t.ex. Vikingsskeppsmuséet där man kan få se två äkta vikingaskepp och andra fynd från vikingatiden.

Ytterligare info om Oslo

Besök gärna Oslo på sommaren då vädret är varmt och behagligt med många soliga dagar. Naturen utanför Oslo är storslagen och bjuder på många möjligheter till friluftsliv, och en båttur längs med Oslofjorden är något som varmt rekommenderas!

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Oslo

Oslo Gardermoen Airport Kod: OSL

Oslo Gardermoen Airport är Norges största flygplats och ligger 37 km nordöst om Oslo. Man kan ta sig till Oslo med tåg, buss eller taxi.

Sandefjord Airport Torp Kod: TRF

En mindre flygplats 118 km söder om Oslo. Trafikeras främst av lågprisbolag som Ryanair och Wizz Air.

Moss Lufthavn Rygge Kod: RYG

En liten flygplats, trafikeras främst av Ryanair.

Karta över Oslo

Snabbfakta Oslo


Nedan följer lite snabbfakta om Oslo, Norge.
  • Befolkning: 913 000
  • Språk: Norska
  • Valuta: Norsk Krona (NOK)
  • 1NOK = 1 SEK

Resetips