Billiga flyg till Auckland

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Auckland? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Auckland och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Auckland?

Det kostar ungefär lika mycket att flyga till Auckland året om, så länge som man undviker större högtider som jul och nyår. Auckland ligger nästan så långt på andra sidan jordklotet som det går att komma, och att flyga dit kräver oftast flera mellanlandningar. Man kan flyga till Auckland med bland annat Emirates, Air New Zealand, Virgin Australia och Quantas.

Prisgraf för Auckland

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Auckland, Nya Zeeland som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Auckland. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Auckland under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Auckland , en översikt

Auckland ligger på den norra delen av den norra ön i Nya Zeeland och är den mest befolkade staden i landet med lite mer än en miljon invånare. Auckland är en modern stad med allt som man kan tänkas behöva, omgiven av en vacker tropisk natur, vulkaniska öar och långa sandstränder - dessa är alla orsaker till varför stadens invånarantal ökar år för år. I folkmun så kallas Auckland ofta för Seglens stad som syftar på det höga antalet segelbåtar som ligger förankrade i hamnen.Att göra i Auckland

Det finns mycket kul att hitta på i Auckland med omgivning och den vackra naturen lockar till många utomhusaktiviteter. Åk på en båtutflykt till Hauraki Gulf Marine Park och se valar och delfiner eller ta en färja över till den lilla vulkanön Rangitoto för en picknick. Det perfekta stället för en fin middag är på restaurangen som ligger högst uppe i Sky Tower på 328 meters höjd, men även på marknivå så kan man hitta en mängd bra restauranger och barer i varierande prisklasser. En attraktion som passar för hela familjen är Rainbows End som är en stor temapark.

Ta sig runt i Auckland

För att ta sig runt i Auckland kan man använda de lokala transportmedlen som buss, stadsfärja och lokaltåg, men eftersom staden är mycket utbredd och det kommunala transportnätet inte är så täckande så är det bästa sättet att helt enkelt hyra en bil och utforska staden på egen hand.

Auckland hotell

Även om det är relativt billigt att övernatta i Auckland så är många hotell väldigt moderna och har en bra standard på sina rum. Ett populärt hotell som ligger så centralt som det går att komma i Auckland är Skycity Hotel där du kan övernatta för ca 900 kr. Backpackers föredrar det mer ekonomiska alternativet Nomads Aucklands Backpackers och Rydges Auckland Hotel är ett ställe som familjer kan välja.

Auckland sevärdheter

Eftersom Auckland är en ung stad så finns det inte så mycket av historiskt intresse i staden, men det finns däremot flera intressanta museum som kan vara värt ett besök, t.ex. Auckland War Memorial Museum där man kan se en spännande samling av Maori-ursprungsfolkets hantverk eller Auckland Art Gallery med en stor samling konstverk. Kelly Tarltons undervattensvärld och Auckland Zoo är två sevärdheter som passar för hela familjen.

Ytterligare info om Auckland

Auckland har ett varmt klimat med varma somrar och milda vintrar som gör det till ett perfekt semestermål året om. Auckland ligger på ett stort område som består av utdöda vulkaner vilka bjuder på perfekta utsiktplatser av staden.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Auckland

Auckland International Airport Kod: AKL

Auckland International Airport, även känd som Mangere Airport, är Nya Zeelands största flygplats med över 13 miljoner passagerare årligen och är den huvudsakliga porten till landet. Från flygplatsen som ligger ca 21 km söder om Auckland kan man smidigt ta sig till stadens centrum med flygbussar som trafikerar regelbundet dygnet runt.

Karta över Auckland

Snabbfakta Auckland


Nedan följer lite snabbfakta om Auckland, Nya Zeeland.
  • Befolkning: 1 378 000
  • Språk: Engelska
  • Valuta: Nya Zeeland Dollar (NZD)
  • 1NZD = 6,43 SEK

Resetips