Billiga flyg till Lissabon

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Lissabon? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Lissabon och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Lissabon?

Den billigaste tiden att resa till Lissabon är under vintern samt tidig vår och höst, eftersom det är många som vill njuta av sommaren i Portugal, men undviker man att resa under större skollov och semesterperioder så kan man hitta förmånliga biljetter. Några flygbolag som flyger till Lissabon är TAP, Lufthansa, Air France och Iberia.

Prisgraf för Lissabon

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Lissabon, Portugal som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Lissabon. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Lissabon under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Lissabon , en översikt

Som så många andra europeiska historiska städer är även Lissabon byggt på sju kullar. På sin utpost i västraste Europa alldeles vid Atlanten är Lissabon ett semestermål som charmerar sina besökare med pittoreska vita hus, sluttande branta trappor och små torg som är fylld av liv.Att göra i Lissabon

Vill man shoppa i Lissabon så ska man ta sig till området Baixa eller Chiado som är ett gammalt och fint distrikt i staden med många små butiker och restauranger där man kan vila fötterna efter en lång dag. En bit ovanför Chiado ligger Bairro Alto som är centrum för nöjeslivet i Lissabon, och här kan man välja mellan allt från små fado-restauranger till stora och nattklubbar. En stadspicknick avnjuts bäst i det lummiga Jardim Botanico som är en grön oas i hjärtat av staden.

Ta sig runt i Lissabon

Bor man på ett hotell i centrum av staden så kan man lätt ta sig runt till fots, men annars så har Lissabon ett utmärkt och täckande nätverk av kommunal trafik vilket inkluderar tunnelbana, stadståg, spårvagnar och bussar. Ett bra sätt att upptäcka Lissabon är att köpa ett turistkort som är giltigt i en viss period på alla kommunala transportmedel och ger gratis eller rabatterat inträde till flera attraktioner och museum.

Lissabon hotell

Att bo på hotell i Lissabon är relativt billigt och det finns många bra hotell att välja mellan. Vill man bo lite utanför staden på ett hotell i närheten av stranden så är Hotel Londres ett förmånligt alternativ. Inne i centrum så är det lite dyrare att bo men t.ex. NH Liberdade beläget i hjärtat av Lissabon är ett riktigt prisvärt alternativ.

Lissabon sevärdheter

Alfama är en pittoresk gammal stadsdel och här kan man fortfarande se morernas influens på de tätt byggda husen och labyrinten av trånga gator, vilket gör det till ett mysigt ställe för en stadsvandring. Ett måste då man är i Lissabon är att besöka Cristo Rei som är en stor och imponerande staty, inte olik den i Rio de Janeiro, som blickar ut över staden från en hög kulle intill Tejo-floden. Härifrån har man en fantastisk vy över staden. Hela Lissabon är full av monument och en riktig fröjd för den som älskar arkitektur och är intresserad av historia.

Ytterligare info om Lissabon

Lissabon har ett subtropiskt klimat med varma somrar och milda vintrar, vilket gör det till ett perfekt resmål året om. Eftersom Lissabon ligger så nära havet så kan dock vädret ändras snabbt och speciellt under vinterhalvåret så är det bäst att ha med sig en jacka eftersom det både kan blåsa mycket och regna hårt. Under sommarens varma dagar så kan man ta en buss till någon av de näraliggande stränderna och sola och bada i Atlantens salta vågor.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Lissabon

Lisbon Portela Airport Kod: LIS

Lisbon Porteal Airport är Portugals viktigaste flygplats och ligger 7 km norr om Lissabons centrum. Det enklaste sättet att ta sig till centrum av staden är med speciella flygbussar eller med taxi. Även om lokalbussar även kör mellan flygplatsen och centrum så får man inte ta med sig stora väskor in i dem.

Karta över Lissabon

Snabbfakta Lissabon


Nedan följer lite snabbfakta om Lissabon, Portugal.
  • Befolkning: 2 043 000
  • Språk: Portugisiska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,23 SEK

Resetips