Billiga flyg till Genève

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Genève? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Genève och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Genève?

Det är ganska lätt att hitta billiga biljetter till Genève året om med något av de många flygbolag som har regelbundna flygrutter dit. Från Sverige kan man flyga direkt till Genéve med SAS, EasyJet, Air Finland och Norwegian och genom att mellanlanda i något annat europeiskt land så blir urvalet på flygbolag som flyger till Genève ännu större, t.ex. Lufthansa, Swiss Air, British Airways och Air France flyger dit.

Prisgraf för Genève

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Genève, Schweiz som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Genève. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Genève under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Genève , en översikt

Genève är en vacker liten stad som ligger vid stranden av sjön med samma namn och alldeles vid foten av Alperna. Mer än 40 % av stadens befolkning kommer från andra länder än Schweiz och det råder en mycket internationell stämning i staden. Genève är kanske mest känt för att vara basen till Förenta Nationerna, men staden bjuder även på mycket av kulturellt intresse för den vanlige turisten.Att göra i Genève

Att äta ute i Genève är en upplevelse i sig eftersom det finns otaliga fina restauranger i staden. De långa strandpromenaderna vid sjön kantas av caféer, restauranger och barer och här så kan man även åka på en båttur eller prova på vattensporter som vattenskidor. Gillar man festivaler och musik så får man inte missa Fête de la Musique som är en tre dagar lång musikfestival som ordnas i juni och får hela staden till liv. Fete de Genève är en annan populär festival som varar i en hel vecka och bjuder på Europas bästa fyrverkerishower.

Ta sig runt i Genève

Genève har ett mycket välutvecklat nätverk av kommunal trafik och det är lätt att ta sig runt i staden med buss, spårvagn, stadståg och stadsbåtar. Ett annat bra sätt att utforska staden är med cykel och under sommaren så finns det stadscyklar som man får låna och använda gratis i några timmar. Den gamla staden upptäcks bäst till fots.

Genève hotell

Att bo på hotell i Genève är ganska dyrt jämfört med Sverige, men rummen håller ofta en bra standard. Vill man bo så billigt som möjligt så kan man välja medelklasshotellet Atel Windsor medan Novotel Genève Centre är ett centralt beläget hotell som passar affärsresenärer. Mandarin Oriental är ett sant lyxhotell som passar för finsmakare. Fler hotell i Genève hittar du här.

Genève sevärdheter

En av Genèves främsta attraktioner som inte går att missa är den stora och imponerande fontänen Jet dEau som sprutar upp vatten 140 m upp i luften. Ta en promenad i den pittoreska gamla stadsdelen och besök den ståtliga Cathédrale St-Pierre där du kan få lära dig mer om kristendomens utveckling och beundra den vackra utsikten över staden och sjön från klocktornen. Promenera även i någon av Genèves många parker och njut av den friska alpluften och den betagande utsikten över sjön och de höga Alperna. Det finns över 30 museum i staden varav många bjuder på ögonfröjd för konstälskare.

Ytterligare info om Genève

Den bästa tiden att uppleva själva Genève är på sommaren då vädret brukar vara soligt och varmt, men vill man kombinera sin semester med skidåkning i Alperna så ska man ta sig dit på vintern. Från Genève kan man enkelt ta sig till mer än 200 olika skidorter i Alperna och det ordnas dagligen dagsturer till flera av dessa under vintern. På sommaren så kan man bada i Genève-sjön.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Genève

Geneva International Airport Kod: GVA

Geneva International Airport, även känd som Cointrin Airport, är mycket speciell eftersom den ligger på gränsen av Schweiz och Frankrike och kan boardas från båda länderna. Flygplatsen ligger 4 km utanför Genève och har regelbundna bussförbindelser med både Genève och staden Annecy i Frankrike samt bussar till olika skidorter under säsongen. Man kan även ta sig in till Genève med tåg.

Karta över Genève

Snabbfakta Genève


Nedan följer lite snabbfakta om Genève, Schweiz.
  • Befolkning: 192 000
  • Språk: Franska, tyska, italienska
  • Valuta: Schweizisk Franc (CHF)
  • 1CHF = 11,94 SEK

Resetips