Billiga flyg till Zürich

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Zürich? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Zürich och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Zürich?

Flygbiljetter till Zürich är oftast dyrast under vintern eftersom det är många som åker dit för att åka skidor och ska man åka dit under någon av vintermånaderna så är det bra att boka sin biljett så tidigt som möjligt för att komma över de allra billigaste biljetterna. Man kan åka till Zürich med bl.a. SAS, Swiss och City Airline.

Prisgraf för Zürich

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Zürich, Schweiz som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Zürich. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Zürich under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Zürich , en översikt

Zürich är den största staden i Schweiz och ligger där floden Limmat rinner ut i Zürich-sjön. Det är många som kommer till Zürich för att åka skidor i de näraliggande Alperna och staden kallas ofta för Porten till Alperna, men det finns mycket att se och göra i Zürich året om. Staden är känd för att vara mycket ren och modern och har en hög levnadsstandard.Att göra i Zürich

Zürich har ett vibrerande nattliv och det finns många restauranger, barer, cafén och nattklubbar att välja mellan i staden, de flesta av dem ligger i Niederdorf i den gamla delen av staden och Langstrasse. Europas största frilufts-rave ordnas vid strandpromenaden i Zürich varje år i augusti och lockar tusentals med partyglada ungdomar från Europa och hela världen. Gillar man att shoppa så kan man hitta både fin schweizisk choklad och dyra klockor i staden, men även mycket annat. Bahnhofstrasse är en av världens mest exklusiva shoppinggator och här trängs lyxbutikerna med varandra. Vill man handla lite förmånligare så ska man ta sig till Niederdorf som är den gamla stadsdelen.

Ta sig runt i Zürich

Zürich är känt för sin moderna och välfungerande kommunala trafik och det är lätt att ta sig runt i staden med hjälp av lokalbussar, spårvagnar, lokaltåg och flodbåtar, varav de sist nämnda enbart trafikerar på sommaren. På flera olika ställen i Zürich kan man dessutom låna cyklar och skateboards mot en pant.

Zürich hotell

Att bo på hotell i Zürich är ganska dyrt och därför så kan det vara bra att undvika att resa under högsäsong om man inte vill spendera flera tusenlappar på hotellet. X tra Hotel hör till ett av de billigare medelklasshotellen och ligger i hjärtat av Zürich. Vill man bo finare så kan man välja Steigenberger Bellerive au Lac som har en vacker utsikt över sjön.

Zürich sevärdheter

De flesta attraktioner i Zürich ligger i den gamla staden i en absolut närhet av sjön, som t.ex. Grossmünster som är en känd kyrka. Missa inte heller Swiss National Museum och Kunsthaus där några av Europas viktigaste konstsamlingar finns. I fall man inte lider av svindel så kan man vandra upp till toppen av Uetliberg varifrån man har en superfin utsikt över staden från ett högt utsiktstorn. Två gamla ångbåtar gör mycket populära kryssningar på Zürichsjön under sommaren, men vill man ha mera ro för sig själv så kan man också hyra en egen roddbåt och bege sig ut på sjön.

Ytterligare info om Zürich

Vintrarna i Zürich är ganska kalla och även på sommaren så blir det aldrig för varmt, så om man vill utforska staden är sommaren en riktigt bra tidpunkt. Gillar man vintersporter så kan man göra en dagsutflykt till någon av de näraliggande skidanläggningarna, som t.ex. Flumserberg. Zürich är även känt som ett finansiellt centrum och många stora banker har sina huvudkvarter här.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Zürich

Zurich Airport Kod: ZRH

Zürich Airport är Schweiz största och livligast trafikerade flygplats och har många flyglinjer till destinationer omkring hela världen. Flygplatsen är belägen ca 12 minuters färd med tåg utanför Zürich, vilket är det bästa sättet att ta sig till och från flygplatsen.

Karta över Zürich

Snabbfakta Zürich


Nedan följer lite snabbfakta om Zürich, Schweiz.
  • Befolkning: 377 000
  • Språk: Tyska, franska, italienska
  • Valuta: Schweizisk Franc (CHF)
  • 1CHF = 11,95 SEK

Resetips