Billiga flyg till Belgrad

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Belgrad? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Belgrad och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Belgrad?

Den populäraste tiden att resa till Belgrad är på sommaren och då kan priset på biljetterna vara något dyrare än under resten av året. Bland annat JAT Airways, Lufthansa och Austrian Airlines flyger till Belgrad, men man kan även hitta billiga biljetter med lågprisbolagen Norwegian och Wizz Air.

Prisgraf för Belgrad

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Belgrad, Serbien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Belgrad. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Belgrad under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Belgrad , en översikt

Belgrad är Serbiens huvudstad och har på senaste tid blivit ett av de nyaste och hetaste resmålen i Europa. Belgrad är en mix av flera olika kulturer och även om staden numera främst är hem för serber så är influensen av österrikare och turkar synlig i så väl stadens arkitektur som i kulturen och köket.Att göra i Belgrad

Knez Mihailova är en gågata som sjuder av liv både på dagen och natten och har ett stort utbud av restauranger, cafén och butiker. Skadarlija är en annan stadsdel berömd för sina gatumusikanter och de många små tavernorna där kan man få höra serbisk musik spelas på kvällarna. Besöker man Belgrad under sommaren så kan man ta en båt till Ada Ciganlija som är en ö mitt i floden Sava och är ett populärt rekreationsområde med en 8 km lång strand, många restauranger och caféer samt möjlighet till att prova på olika sporter som bungyjumping, vattenskidor och golf bara för att nämna några. Här kan man även besöka en äventyrspark som har öppet under sommarhalvåret. Det finns en mängd restaurangbåtar i floden som är kombinerade nattklubbar och dessa är också väldigt populära bland ungdomar.

Ta sig runt i Belgrad

Belgrad har ett täckande nätverk av kommunala bussar, spårvagnar och lokaltåg. Biljetter till dessa går att köpa i små kiosker på förhand. Rusningstrafiken i Belgrad är inte att leka med och om möjligt så försök att undvika att färdas då.

Belgrad hotell

I Belgrad kan man hitta så väl dyra lyxhotell som billigare vandrarhem och hostel. Ett prisvänligt och hemtrevligt hotell som passar för familjer är Centar Balasevic där man kan hitta rum för 300-lappen. Vill man bo i hjärtat av Belgrad så är ett fräscht och modernt hotell Tulip Inn Putnik Belgrade medan Square Nine Hotel Belgrade är ett lite dyrare och lyxigare alternativ.

Belgrad sevärdheter

I den gamla stadsdelen Stali Grad hittar man bland annat Nationalmuséet där man kan beundra ett antal betydelsefulla konstverk samt Etnografiska muséet där man kan bekanta sig mer med den lokala kulturen förr och nu. Uppe på en kulle mitt inne i staden ligger Kalemegdan-fästningen som tidigare var en viktig militärisk byggnad men som numera är en grönskande park som bjuder på vidunderliga vyer över staden och de två floderna Sava och Donau. Inne i själva fästningen så finns det en djurpark samt ett observatorium.

Ytterligare info om Belgrad

Gillar du att shoppa så kan du besöka någon av de stora köpcentren i staden eller åka till OTC Novi Belgrad som är en stor utomhusmarknad där det säljs allting från modekläder och accessoarer till små skruvar och inredningstillbehör. Priserna på marknaden är dessutom mycket billigare än i butiker.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Belgrad

Belgrade Nikola Tesla Airport Kod: BEG

Belgrade Nikola Tesla Airport ligger ca 12 km väster om stadens centrum. Härifrån kan man lätt ta sig in till centrum med lokalbuss eller taxi.

Karta över Belgrad

Snabbfakta Belgrad


Nedan följer lite snabbfakta om Belgrad, Serbien.
  • Befolkning: 1 155 000
  • Språk: Serbiska
  • Valuta: Serbisk Dinar (RSD)
  • 10,07RSD = 1 SEK

Resetips