Billiga flyg till Fuerteventura

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Fuerteventura? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Fuerteventura och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Fuerteventura?

Fuerteventura har en egen liten flygplats dit man kan flyga både från olika Europeiska städer och via någon annan av de olika Kanarieöarna. Det finns en mängd olika flygbolag att välja mellan. Om man vill hitta billiga flygbiljetter till Fuerteventura väljer man med fördel att resa under sensommaren alternativt under januari månad. Än fler flighter med olika prismodeller får man om man kan tänka sig att landa på Lanzarote och sedan ta en båt över till Fuerteventura.

Prisgraf för Fuerteventura

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Fuerteventura, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Fuerteventura. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Fuerteventura under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Fuerteventura , en översikt

Av de olika Kanarieöar som det finns att välja mellan är Fuerteventura den ön som begåvats med de vackraste stränderna av alla. Ön är dessutom den som anses mest genuin och här känns allt nytt och fräscht. På kort tid har Fuerteventura blivit en oas för vattensportsfantaster av alla möjliga slag och inte minst bland familjerna.Att göra i Fuerteventura

På Fuerteventura trivs alla som tycker om sport på och i vatten. Särskilt vindsurfarna och kitesurfarna får sitt lystmäte mättat här. Om man inte vågar sig på detta, kan man istället njuta av sportarnas framfart över vågorna från stranden. Ett besök i hamnen är aldrig fel, liksom att göra båtturer utmed de vackra kusterna för att spana på valar och delfiner. Om man vill ha fart och fläkt kan man ta en båttur över till Lanzarote och vill man njuta av den vackra naturen beter man sig med fördel till bergsområdet på ön.

Ta sig runt i Fuerteventura

Om man vill upptäcka Fuerteventuras alla härliga stränder, som ligger utmed hela ön, gör man bäst i att hyra en bil eller en moped. Det går en del bussar, men dessa trafikerar mestadels de större orterna.

Fuerteventura hotell

Hotellen på Fuerteventura är ganska nya och fräscha överlag, vilket också gör att priset på hotellen blir lite högre i genomsnitt. Trots det går det att hitta hotellrum från 400 kr per natt och uppåt. Ett trevligt budgetalternativ är Apartments Hesperia Bristol Playa. Hotellet är strandnära och mycket fräscht. Mycket för pengarna får man också på Barcelo Jandia Mar. Här kan man få all inclusive till ett bra pris. Lyxhotell saknas inte heller på ön. Golfresenären kan till exempel välja femstjärniga Elba Palace Golf, vars namn avslöjar hotellets karaktär.

Fuerteventura sevärdheter

Naturen på Fuerteventura är storslagen och har skapats av enorma vulkanutbrott. En av de vackrare utsiktsplatserna på ön är Villa Winter. Sanddynerna Corralejo och El Jable i norr är en vacker upplevelse, tillika en nationalpark. Stränderna kommer i många olika varianter och är upplevelser i sig. På ön finns det en mängd små kyrkor. I flera av dessa håller hantverkare till. I haven utanför Fuerteventura simmar valar, delfiner och svärdfiskar.

Ytterligare info om Fuerteventura

Fuerteventura har inte alls lika många turister som till exempel Lanzarote och Gran Canaria, men är inte mindre spännande för det. Här är bara trafiken och tempot lugnare. Ön kallas även för den eviga våren tack vare det jämna och milda klimatet, ett klimat som gör ön perfekt att besöka vilken tid som helst på året.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Fuerteventura

Fuerteventura Airport Kod: FUE

Fuerteventura är en liten flygplats med en enda terminal. Det är ungefär 5 kilometer till huvudstaden Puerto del Rosario från flygplatsen och man kan ta buss eller taxi till hotellen.

Karta över Fuerteventura

Snabbfakta Fuerteventura


Nedan följer lite snabbfakta om Fuerteventura, Spanien.
  • Befolkning: 107 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips