Billiga flyg till Ibiza

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Ibiza? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Ibiza och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Ibiza?

Ibiza är en populär semesterort i Europa för många européer. Det inhemska flygbolaget Spanair liksom Iberia, KLM och Lufthansa är några exempel på bolag som erbjuder resor till Ibiza. Flera av alternativen innebär mellanlandningar. Om man vill hitta billiga resor till Ibiza märker man att resmålet är populärt året om, och priserna håller sig konstanta konstanta, då det går flera avgångar vid högsäsong än under vintern. Vid augusti september är priserna dock något högre. En tidig bokning brukar ge förmånligare pris.

Prisgraf för Ibiza

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Ibiza, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Ibiza. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Ibiza under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Ibiza , en översikt

Mest känd för den unga publiken som dansar och minglar natten lång, shoppar i de små gränderna i Ibiza Stad och inte minst njuter på de fantaskiska stränderna ön har att erbjuda. Men Ibiza är faktiskt en härlig ö för alla att upptäcka, full av liv och glädje. Livfulla, busiga och mysiga Ibiza är Mallorcas charmiga lillasyster i de Baleariska öarna.Att göra i Ibiza

Stränderna är givna huvudattraktioner under dagtid. Den främsta stranden lär vara Las Salinas, men det finns många att välja mellan. Utmed stränderna erbjuds en mängd olika tidsfördriv, inte minst båtutflykter, dykning och olika vattensporter. Vill man få en lugn och skön strandtillvaro kan man ta badbåten till Formentera, den lilla grannön som erbjuder lugn och ro. Ibiza stad är en spännande upptäckt. Här finns gamla staden med många små vindlande gränder med små hippa butiker, restauranger och caféer i en riktigt pittoresk miljö. Man kan även shoppa på någon av alla de hippiemarknader som finns på Ibiza. Kom bara ihåg att pruta!

Ta sig runt i Ibiza

Om man bor i Ibiza stad går det utmärkt att använda apostlahästar dit man ska. Orten är inte större än så. När man vill komma till de fantastiska stränderna runt ön finns det badbåtar som trafikerar sträckan mellan staden och respektive strand. De som vill upptäcka resten av Ibiza gör bäst i att hyra bil. Det går också bussar, men de tar en främst till de större orterna.

Ibiza hotell

Det finns en mängd hotell i olika prisklasser att välja på när man besöker Ibiza. Här finns allt från rena lyxalternativ till billiga små krypin. Om man inte vill spendera alltför mycket på hotellet kan man ändå få ett boende nära Ibiza stad, som till exempel på tvåstjärniga och strandnära Playa Sol Apartamentos. Här kan man med lite tur få ett rum för drygt 200 kronor natten. För den som vill bo bra och vill spendera lite mer på boendet finns till exempel Los Molinos Hotel bara 900 meter från centrum. Riktig lyx finns att tillgå på Ibiza Gran Hotel. Här bor man bekvämt, men ganska dyrt. Tips: vill man ha lite lugn och ro på hotellet väljer man ett hotell utanför Talamanca, som är ett festområde.

Ibiza sevärdheter

UNESCO har utnämnt Ibizas gamla stad till ett världsarv tack vare de gamla husen och de vackra gränderna. Här finner man även ett fort med anor från medeltiden. Om man beger sig till området Dalt Vila kan man uppleva en enorm skönhet och inte minst bra och hipp shopping. Om man är intresserad av historia är Museo Arquelogic en sevärdhet. Här finne en mängd puniska artefakter.

Ytterligare info om Ibiza

Den hippa ön Ibiza har länge sedan 1990-talet nästan fallit i glömska av de svenska resenärerna och har först nu börjat bli ett populärt resmål igen. Om man har möjlighet ska man verkligen ta in på ett hotell i Ibiza stad, då man kan njuta av en genuin atmosfär och slippa de värsta festområdena. Bästa tiden att resa till Ibiza är under våren och försommaren och på tidiga hösten. Om man vill njuta av lugn och ro är Ibiza inte dumt vintertid heller, då medeltemperaturen sällan faller under 16 grader.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Ibiza

Ibiza Airport Kod: IBZ

Ibiza Airport ligger 8 kilometer sydväst om Ibiza Stad och man tar sig till och från flygplatsen med hjälp av buss eller taxi. 85 % av flygtrafiken på flygplatsen sker mellan maj och oktober.

Karta över Ibiza

Snabbfakta Ibiza


Nedan följer lite snabbfakta om Ibiza, Spanien.
  • Befolkning: 140 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips