Billiga flyg till La Gomera

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till La Gomera? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till La Gomera och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till La Gomera?

Det enklaste sättet att komma till la Gomera är att ta flyget till någon av Teneriffas två internationella flygplatser. Många europeiska bolag har flygningar till Teneriffa. Priserna kan skilja sig något åt mellan bolag, och om resan till ön innebär mellanlandningar eller inte. Under juli och september råder en riktig högsäsong till Teneriffa och då kan priserna stiga rejält. Om man istället väljer att åka i oktober blir priset i allmänhet mycket billigare.

Prisgraf för La Gomera

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till La Gomera, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till La Gomera. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till La Gomera under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
La Gomera , en översikt

Den rena naturen, det behagliga lugnet och den genuint historiska bebyggelsen lockar ekoturisterna till den lilla Kanarieön La Gomera. Men det är ingen massinvasion av turister på ön, utan hit kommer de som vill upptäcka det intressanta landskapet, uppleva öns landsbygd och kanske svinga en golfklubba eller två. Kvällen spenderas bäst på La Gomera genom att njuta av ljumma sommarkvällar utmed stranden över en god middag och ett glas gott lokalt vin.Att göra i La Gomera

De långa stränderna täckta av svart vulkansand erbjuder lata dagar. Den aktive gästen på ön spelar golf eller upplever den vackra, och för området, frodande naturen. Den grönskande naturen upptäcks till fots eller på cykel. Här finns täta skogar, uppodlade dalar och vackra terrasseringar utmed bergssluttningarna. På La Gomera finns endemiska växter och ett rikt fågelliv som uppskattas av en naturälskare. Vill man göra en längre utflykt kan man ta båten över till Teneriffa. När man njuter av kvällsmaten på ön bör man inte missa att prova det unika lokala vinet, ett vin som gör sig bäst tillsammans med olika tapas.

Ta sig runt i La Gomera

Det är inte mycket trafik av något slag på La Gomera. Ett fåtal bussar trafikerar de större orterna. Om man vill bege sig ut i naturen är det allra bäst och behändigast att hyra en bil. Man kan även komma fram med hjälp av moped eller cykel.

La Gomera hotell

Den lilla ön La Gomera kan inte skryta med alltför många hotell. Men det finns ett trevligt hotell, Aparthotel Laurisilva, som kostar drygt 500 kr per natt. Det är ett gemytligt hotell beläget i Valle Gran Rey, den lilla semesterorten på ön som ligger 5 mil från San Sedastiàn. Även Jardin Tecinia är ett trevlig hotell där man kan njuta av lugn och ro i härlig atmosfär.

La Gomera sevärdheter

Världsarvet och nationalparken Garajonay är en av Europas sista bevarade urskogar. I parken finner man Agandoklippan och en hel del spännande fåglar och växter. Den 60 meter höga Lomo de la Horca ligger vid huvudorten San Sebastian och ger en fantastisk vy över havet, och över San Sebastian med den vackra arkitekturen och den pittoreska hamnen. Columbus stannade här ett flertal gånger under sina resor över Atlanten och till minne av detta finns Torro de Conde.

Ytterligare info om La Gomera

Lilla gemytliga La Gomera är ett perfekt resmål året runt. På sommaren är det lite mer folkl, men ön är inte särskilt exploaterad över huvud taget.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i La Gomera

Teneriffa South Airport Kod: TFS

Teneriffa South Airport är den mest använda av Teneriffas två internationella flyplatser. Från flygplatsen kan man resa med buss till Teneriffas västra sida till Playa de las Americas för att sedan ta en färja över till La Gomera. Färjan tar ca 40 minuter.

Teneriffa North Airport Kod: TFN

Teneriffa North Airport används inte lika mycket som den södra flygplatsen. Härifrån är det en bit att åka om man ska till La Gomera. Man måste åka tvärs över ön till Playa de las Americas för att sedan ta en färja över till La Gomera. Färjan tar ungefär 40 minuter.

Karta över La Gomera

Snabbfakta La Gomera


Nedan följer lite snabbfakta om La Gomera, Spanien.
  • Befolkning: 22 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,57 SEK

Resetips