Billiga flyg till La Palma

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till La Palma? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till La Palma och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till La Palma?

Det kan vara lite knepigt att finna resor till La Palma som är billiga. Det är billigast att resa när resten av Europa inte har semester, till exempel under försommaren och tidiga hösten. En hel del flighter till La Palma går från de andra Kanarieöarna och till Madrid. Om man vill kan man leta efter billiga resor till någon av de andra Kanarieöarna och sedan hoppa på ett plan mellan den ön man landar på och La Palma. Man kan även ta färja till ön från de andra öarna.

Prisgraf för La Palma

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till La Palma, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till La Palma. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till La Palma under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
La Palma , en översikt

Naturskönaste av alla Kanarieöar erbjuder den lilla ön La Palma en paradisisk tillvaro. Här råder det stilla lugnet och grönskan och naturen är, liksom stränderna, det som lockar turisterna hit. Och det är ingen jättemängd turister som trängs på stränderna på La Palma. Här har man utrymme att njuta utan att trängas. De städer som finns är gemytliga byar där man njuter av god mat och härlig dryck i en härlig genuin atmosfär. La Palma är ekoresenärens alternativ på Kanarieöarna.Att göra i La Palma

Här njuter man kanske mest av att inte behöver göra så mycket alls. De flesta som kommer hit vandrar utmed någon av de leder som finns, insuper naturens dofter och färger och upplever sköna vyer. På stranden är livet inte alls lika hektiskt som på de andra Kanarieöarna och här är stranden täckt av svart lavasand. Vill man ha mera liv och rörelse beger man sig till huvudstaden Santa Cruz och upplever den genuina staden med den venezuelanska (!) atmosfären. Eller så tar man en båtutflykt utmed kusten och njuter av vyer och hav. Man kan även med fördel besöka det stora observatoriet, med ett enormt teleskop, som finns på ön.

Ta sig runt i La Palma

Man kan hyra cykel eller moped för att ta sig runt på den lilla ön La Palma. Det finns även bussar som går runt på ön, framför allt till de sevärdheter som finns och till huvudorten Santa Cruz. Vill man uppleva hela öns fantastiska natur kan man hyra bil vid flygplatsen. Trafiken är måttlig på alla vägar.

La Palma hotell

Eftersom La Palma är oexploaterat finns en begränsad mängd med hotell att välja mellan. Men det några riktigt bra alternativ. Priserna på hotellen ligger på 600 kr per natt och uppåt. H10 är en kedja med två olika hotell på ön. Bäst anses kanske Taburiente Playa vara. Härlig lyx får man på Sol La Palma Hotel. Hotellet är mycket fräscht och vackert och ligger på den svarta vulkaniska stranden i Puerto Naos. Priset för att bo här är ungefär 1000 kr per natt. Då får man också en miniklubb för barnen. Ännu ett alternativ är Caledonia La Caleta, ett låglänt hotell nära stranden med vacker inredning och arkitektur.

La Palma sevärdheter

Naturupplevelsen är sevärdheten. Naturen här är av böljande grönska och tropiska skogar. Detta är uppblandat med vulkaniska toppar. En enorm krater, Caldera de Taburiente, utgör en större del av den norra delen av den lilla ön. Kratern är omgiven av enorma bergstoppar och hela området är en enda stor naturpark. En mängd olika vattentunnlar har byggts i området som fraktar vatten från källor i bergen till jordbruksmarkerna och städerna.

Ytterligare info om La Palma

Man har varit mån om att inte överexploatera denna lilla pärla till ö. All byggnation är därför hårt reglerad. För att vara Kanarieöarna är klimatet här riktigt fuktigt. Det kan regna till och från. Det kan också bli ganska så svalt och kallt under vintertid vilket gör att ön inte är ett så bra semestermål under vintermånaderna. Det gör förstås också att ön är grönare än flera av de andra öarna i området. Man bör se upp med den lätta förvirringen mellan det stora Las Palmas, huvudstaden på Kanarieöarna och som ligger på Gran Canaria, och den lilla gemytliga ön La Palma, särskilt när man bokar resor och hotell.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i La Palma

Santa Cruz de La Palma Kod: SPC

Santa Cruz de La Palma är en liten flygplats med förbindelser till Europa, de andra Kanarieöarna och Madrid. Flygplatsen ligger lätt tillgänglig för de flesta byarna på ön då ön är så liten.

Karta över La Palma

Snabbfakta La Palma


Nedan följer lite snabbfakta om La Palma, Spanien.
  • Befolkning: 87 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,63 SEK

Resetips