Billiga flyg till Madrid

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Madrid? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Madrid och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Madrid?

Flera flygbolag erbjuder resor till Madrid, bland annat Swiss Air, SAS, KLM, Iberia och SpanAir. Man kan finna billiga flygningar om man tycker det är okej att mellanlanda under resan. Under våren är priserna ganska höga, då det råder högsäsong i staden. Under hösten kan man finna billiga resor till staden och under vintern är priserna riktigt låga.

Prisgraf för Madrid

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Madrid, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Madrid. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Madrid under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Madrid , en översikt

Kulturmetropolen Madrid är en spännande och genuint spansk stad som aldrig sover. Om man har mycket höga krav på sin cityresa ska man välja Madrid. Ingen reser ifrån staden oberörd. Här blandas det trendiga med det historiska och gatulivets intensitet erbjuder besökaren upplevelse efter upplevelse. Ett par dagar är på tok för lite att spendera i denna sjudande stad.Att göra i Madrid

Till Madrid kommer man för att uppleva staden och insupa allt som händer på gator och torg. Gatulivet är mycket intensivt, dygnet runt. På kvällarna kan man göra som befolkningen, vandra från bar till bar, pröva några av de olika tapas som det bjuds på och uppleva folkvimlet. Vill man ha mål och mening med sin färd kan man bege sig till tjurfäktningsarenan för att se matadorerna och tjurarna, gå på någon av alla de konstmuseer staden har att erbjuda eller gå på någon konsert eller teater. Man kan spela golf och tennis. Den fotbollsintresserade kan givetvis se en match med Real Madrid. Shoppingen i Madrid är mycket bra. Här finner man en mängd olika butiker och man kan handla märkesvaror till rimliga priser och finna fynd på marknader och loppisar.

Ta sig runt i Madrid

Madrid är en stor stad och det är lite väl långt att ta sig runt till fots. Som tur är finns det ett mycket bra lokalt kommunikationssystem. Tunnelbanan är det allra bästa alternativet men det finns också bussar och lokala tåg att färdas med. Det är lätt att få tag på taxi och kostnaderna för en resa är låga. Bil är en onödig tingest i staden. Trafiken är mycket intensiv och det är svårt att hitta parkering.

Madrid hotell

I storstaden Madrid finns det en mängd hotell att välja mellan. Det finns riktiga budgetalternativ såväl som lyxhotell, allt efter tycke och smak. Och den egna plånboken förstås. Ett bra hotell i centrum kostar runt 1 000 kr per natt. Vill man komma riktigt billigt undan kan man välja ett enklare hotell en bit ifrån centrum. Vill man ha en riktig lyxsemester i Madrid kan man välja designhotellet Urban mitt i centrum. Det kostar en slant, men då är man å andra sidan väl omhändertagen och omgiven av vacker arkitektur och inredning. Ett bra mellanklassalternativ kan moderna Hotel Silken Puerta de Madrid utgöra. Hotellet har ett eget spa och är familjevänligt. För budgetresenären kan istället Asturias Hotel vara ett alternativ, något enklare men ändå mitt i centrum.

Madrid sevärdheter

Puerta del Sol är inte bara Madrids centrum utan även den exakta mittpunkten i Spanien och är en perfekt utgångspunkt för utflykter i staden. Här trängs butiker med restauranger och gatulivet frodas. Det finns ett otal kulturella sevärdheter i denna historiskt mycket intressanta stad. Kungliga Slottet Palacio Real, magnifika Retiroparken, Katedralen och en mängd plazas förgyller staden och är väl värda besök. Tjurfäktningsarenan är en sevärdhet i sig. Det finns också en mängd museer att besöka, och det främsta som man inte borde missa är Mueso del Prado.

Ytterligare info om Madrid

Madrid ligger på en högplatå mitt i Spanien vilket gör att det kan bli extremt varmt under högsommaren. Den bästa tiden att resa till Madrid är under våren och hösten och om man reser i februari eller mars kan man få uppleva stadens stora årliga karneval.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Madrid

Madrid Barajas Airport Kod: MAD

Madrids flygplats ligger inte mer än 1,2 mil utanför stadens centrum och består av 4 olika terminaler. Behändigt nog går tunnelbanan hela vägen till flygplatsen.

Karta över Madrid

Snabbfakta Madrid


Nedan följer lite snabbfakta om Madrid, Spanien.
  • Befolkning: 3 256 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,23 SEK

Resetips