Billiga flyg till Mallorca

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Mallorca? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Mallorca och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Mallorca?

Mallorcas flygplats är trafikerad av en mäng olika flygbolag, året runt. Under vinter- och sommarsemestern kommer de allra flesta resenärer hit. Vill man hitta en billig flygresa till Mallorca gör man det lättast under våren, försommaren och hösten. Då är konkurrensen mellan de olika flygbolagen som hårdast och man kan finna en flygbiljett för ett riktigt lågt pris.

Prisgraf för Mallorca

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Mallorca, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Mallorca. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Mallorca under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Mallorca , en översikt

Med sol och värme, härliga bad och vacker natur erbjuder Mallorca en behaglig tillvaro för besökare året om. Det är med rätta Mallorca har blivit svenskarnas paradisö. Här finns historiska sevärdheter, landsbygdens trygga lunk, den vackra naturen, och förstås det enkla semesterlivet med god service, stort utbud av underhållning och restauranger. För att inte tala om de härliga stränderna.Att göra i Mallorca

Strandlivet på Mallorca är lockande och antalet aktiviteter utmed stränderna känns nästan obegränsat. Här kan man åka bananbåtar, vattenskidor, jet-ski, segla med en paraglider, dyka eller hyra en trampbåt över dagen. Det finns en hel del utflykter man kan göra om man vill se mer av det vackra Mallorca. Flera båtföretag erbjuder dagsturer till havs. I bergen hittar man flera fantastiska vandringsrutter och små vindlande vägar som går mellan de små byarna La Calobra, fiskebyn Puerto Sollér och Alcudià. Alcudià är en livlig stad med anor från romartiden.

Ta sig runt i Mallorca

De tåg som går över Mallorca passar mer som en sightseeingutflykt än som regelrätt kommunikationsväg. Det finns bussar som trafikerar de olika orterna på Mallorca och de fungerar fint om man till exempel vill in och njuta och shoppa i Palma. Om man däremot vill upptäcka den härliga naturen och de små byarna som finns på ön kommer man lättast fram genom att hyra bil eller moped. Det går också bra att hyra cykel, men det kan vara rätt backigt på sina ställen.

Mallorca hotell

Över hela Mallorca finner man en rad hotell i olika prisklasser, med olika stil och inte minst med olika inriktningar och målgrupper. Här kan man välja ett hotell utefter egen smak och plånbok. Många hotell ligger i Palma och i de olika semesterorterna på ön. Ett mycket populärt hotell är Hotel America med ett riktigt trevligt pris och där man kan njuta av all inclusive. Vill man ha lyx och charm under resan kan man leta sig till Palacio Ca Sa Galesa och uppleva lyx och flärd i en historisk atmosfär. Vill man istället ha ett bra mellanklasshotell kan man kika närmare på Tryp Bosque som är både prisvärt och trevligt.

Mallorca sevärdheter

Den grönskande naturen och de vackra bergen och de mjuka stränderna är Mallorcas största sevärdheter. Man kan inte heller missa den gotiska arkitekturen som finns i flera av byarna. Varje by har sin lilla sevärdhet. Palma är en oas med en vacker gammal stadsdel, den imponerande Katedralen och Mirómuseet.

Ytterligare info om Mallorca

Mallorca är sedan länge ett klassiskt resmål för turister. Trots den stora populariteten har ön behållit en stor del av sin ursprungliga charm och identitet. Det kanske är därför som Mallorca ligger på topp år efter år? Säsongen på Mallorca varar under hela året. De flesta familjer reser hit under skolloven och det är då betydligt livligare än vad det är under terminerna. Då råder ett behagligt lugn på ön.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Mallorca

Palma de Mallorca Airport Kod: PMI

Palma de Mallorca Airport är Spaniens tredje största flygplats och ligger knappt en mil ifrån Palma. Avstånden på flygplatsen är stora och det passerar 25 miljoner flygresenärer genom hallarna varje år. Utanför flygplatsen finns det en taxistation där man kan ta en taxi till hotellet. Kön kan vara lång och man får ha lite tålamod.

Karta över Mallorca

Snabbfakta Mallorca


Nedan följer lite snabbfakta om Mallorca, Spanien.
  • Befolkning: 791 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,57 SEK

Resetips