Billiga flyg till Menorca

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Menorca? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Menorca och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Menorca?

Det är riktigt populärt att åka till Menorca under tidig sommar. Då kan priserna skjuta i höjden. Om man vill hitta billiga flygresor gör man därför bäst i att planera en resa hit tidigare på våren eller senare under sensommaren, tidiga hösten. Inhemska Spanair, Lufthansa, SAS och flera andra bolag erbjuder resor till Menorca, men många har mellanlandningar på färden. Se upp för långa väntetider vid mellanlandningarna. Man kan också titta på resor till Mallorca och sedan ta färja över till Menorca om man vill resa billigt.

Prisgraf för Menorca

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Menorca, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Menorca. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Menorca under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Menorca , en översikt

Den lilla ön Menorca är den behagliga, lugna och trivsamma systern till stora och turistiga Mallorca och busiga och festliga Ibiza. Menorca är ön som rymmer fler kor och hästar än vad det gör människor. Här råder lugnet och ron och det är här man kan finna de härliga öde sandstränderna och njuta av det mysiga och pittoreska.Att göra i Menorca

På Menorca letar man med fördel upp den där lilla öde sandstranden i någon av alla de vikar som finns utmed kusten och myser över en god bok eller en härlig picknick. Den lilla huvudstaden Mahón erbjuder shopping, caféer och restauranger i trånga gränder, eller uppleva den mysiga orten Ciutadella. Här kan man till exempel shoppa skor och gin, det som Menorca blivit känt för. Om man åker till Ferreries mitt på ön kan man handla lokal ost på Hort de Sant Patrici. Överallt på Menorca genomförs olika hästevenemang. Vill man ha mer fart kan man ta en dagstur över till Mallorca eller göra en härlig båtutflykt till havs.

Ta sig runt i Menorca

De allmänna kommunikationsmedlen som finns på ön är klart begränsade. Det finns bussar som trafikerar städerna Mahón och Ciutadella och några av de andra mer betydelsefulla orterna. Bussarna är billiga och enkla om man ska resa mellan städerna. Taxi finns att tillgå. Om man vill uppleva den härliga öns natur kan man hyra moped alternativt bil.

Menorca hotell

På Menorca finns det en mängd trevliga hotell att välja på. Många är nya och fräscha, då allt fler finner Menorcas lugn och härliga tillvaro lockande. Hotellen håller genomgående bra priser för sin kvalitetsranking och de flesta är familjevänliga. Ett familjevänligt och prisvärt mellanklassalternativ är Sol Menorca, ett ganska litet och charmigt hotell utmed kustbandet. Budgetresenären finner flera goda alternativ, bland annat trestjärniga Sol Milanos Pinguios, ett stort hotell med alla faciliteter man kan önska sig. Men även om man vill ha en riktigt exklusiv tillvaro kan man hitta hotell till rimliga priser, inte minst hotellet Insotel Club Punta Prima. Hotellet ligger bara ett stenkast från stranden med samma namn och erbjuder det bästa av det mesta i en fantastisk miljö.

Menorca sevärdheter

Den mysiga huvudstaden Mahón ligger vid en av världens allra största naturhamnar. Mahón är fylld med engelsk arkitektur. Ginfabriken i staden är väl värd ett besök. Orten Ciutadella ligger på andra sidan ön och är en genuin spansk ort och fylld med trånga små gränder, vacker arkitektur och kyrkor. På kvällen blir hela Ciutadella en enda stor utomhusmarknad.

Ytterligare info om Menorca

På Menorca är man mån om att inte utnyttja ön för turisternas skull, utan att hela tiden bevara det genuint spanska på ön. Bästa tiden för resor till Menorca är under sommarhalvåret, men det finns även mycket att uppleva vintertid och vädret är då behagligt milt.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Menorca

Menorca Airport Kod: MAH

Menorca Airport ligger 5 kilometer sydväst om huvudstaden Mahón. Hit kommer eller avreser runt en miljon resenärer varje år. Bussar och taxi går att finna utanför terminalen och många hotell erbjuder transfers.

Karta över Menorca

Snabbfakta Menorca


Nedan följer lite snabbfakta om Menorca, Spanien.
  • Befolkning: 95 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,63 SEK

Resetips