Billiga flyg till Manchester

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Manchester? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Manchester och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Manchester?

Det är rätt så billigt att flyga till Manchester året om, så länge som man undviker de viktigaste högtiderna samt skollov. Ifrån Sverige kan man flyga direkt till Manchester med SAS, easyJet, City Airline och AerOlympic. Andra stora flygbolag som flyger till Manchester är Lufthansa, British Airways och Air France.

Prisgraf för Manchester

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Manchester, Storbritannien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Manchester. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Manchester under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Manchester , en översikt

Manchester är beläget i nordvästra England och är en stor stad som med förorter har mer än två miljoner invånare. Förr i tiden så var Manchester främst känd för de många industrierna som var verksamma i staden, men dagens Manchester är en tolerant och internationell studentstad med ett nöjesliv som heter duga och staden är ett populärt resemål för fotbollsfantaster och musikälskare.Att göra i Manchester

Det finns två stora universitet i Manchester och det är inte sällan som Manchester kallas för den bästa studentstaden tack vare de billiga priserna på restauranger och barer i staden, speciellt i centrum och den södra delen av staden. Nattlivet är ungdomligt och livligt och vare sig man gillar intima krogar där man kan höra lokala band spela live musik eller stora diskotek med kommersiell musik så kan man hitta ett passande ställe i Manchester. Gillar man fotboll så får man inte missa att gå på en fotbollsmatch i staden - har man tur så kan man få se en derbymatch mellan de två rivalerna Manchester United och Manchester City.

Ta sig runt i Manchester

Man kan lätt nå de flesta av Manchesters attraktioner och sevärdheter till fots, men vill man ta sig till någon annan del av staden så är det bäst att åka med lokalbuss eller spårvagn. Taxi i Manchester är billigare än i London.

Manchester hotell

Att bo på hotell i Manchester behöver inte kosta så mycket och de flesta medelklasshotell tar kring 500-lappen för en natt. Britannia Hotel – Manchester City är ett stort mellanklasshotell som ligger på bekvämt avstånd från stadens centrum och har en typisk brittisk design på rummen. Vill man bo lyxigt så kan man välja spahotellet The Lowry Hotel.

Manchester sevärdheter

Lägg hela Manchester under dina fötter genom att åka en tur med det gigantiska Manchester Wheel som är ett högt pariserhjul som ligger i hjärtat av staden. Detta är ett perfekt sätt att få en överblick av staden om man inte lider av höjdskräck - hjulet är nämligen över 60 m högt! Den gamla delen av staden kallas för Castlefield och här kan man bland annat se den imponerande Manchester Cathedral och The University of Manchester.

Ytterligare info om Manchester

Manchester har ett maritimt klimat och det blir sällan vare sig varmt eller kallt här men det är däremot ganska vanligt med regn, om än mindre än i London. Det regnar minst på våren och sommaren och anses därför av många vara den bästa tiden att besöka staden.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Manchester

Manchester Airport Kod: MAN

Manchester Airport är den största flygplatsen i England utanför London och hör till en av de femtio största flygplatserna i hela världen. Manchester Airport har många flyglinjer till hela världen och trafikeras av mer än hundra olika flygbolag. Man kan enkelt ta sig in till centrum med ett tåg eller en taxi från Manchester Airport som ligger 14 km söder om staden.

Karta över Manchester

Snabbfakta Manchester


Nedan följer lite snabbfakta om Manchester, Storbritannien.
  • Befolkning: 503 000
  • Språk: Engelska
  • Valuta: Brittiska Pund (GBP)
  • 1GBP = 13,29 SEK

Resetips