Billiga flyg till Göteborg

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Göteborg? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Göteborg och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Göteborg?

Göteborgs huvudflygplats Landvetter är en av Sveriges viktigaste internationella flygplatser och är livligt trafikerad av både reguljärflyg och charterflyg året runt. Vill man flyga billigt till Göteborg så är det bäst att boka sin flygbiljett i god tid och undvika att resa under de viktigaste skolloven då det kan vara svårt att hitta en billig flygbiljett. Bland andra SAS, Lufthansa, Norwegian och Ryan Air har flyglinjer till Göteborg.

Prisgraf för Göteborg

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Göteborg, Sverige som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Göteborg. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Göteborg under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Göteborg , en översikt

Göteborg är en gemytlig hamnstad som ligger på Sveriges västkust vid mynningen av Göta älv. Eftersom Göteborg är Sveriges största universitetsstad så finns det mycket ungdomar och mycket att göra där året runt, även om turistsäsongen främst är centrerad till sommaren.Att göra i Göteborg

Det ordnas ständigt olika evenemang i Göteborg, som t.ex. Kulturkalaset och Way Out West vilka lockar turister både från Sverige och hela resten av världen, men även utanför evenemangskalendern så finns det mycket roligt att göra i Göteborg. Göteborg har ett rikt kulturliv och en mängd restauranger och barer. Nöjesparken Liseberg är Nordens största nöjespark och har en mängd attraktioner som man kan besöka mellan april och oktober.

Ta sig runt i Göteborg

Det är enkelt att ta sig runt i Göteborg med hjälp av kommunala färdmedel som buss och spårvagn. Som turist kan man köpa en färdbiljett som är giltig i ett visst antal dagar, eller ett så kallat turistkort som även ger inträde till olika muséer i staden. På sommaren så kan man ta en tur med en nostalgisk spårvagn, varför inte den äldsta som fortfarande trafikeras och är över 100 år gammal!

Göteborg hotell

Det finns ett flertal hotell att välja mellan i Göteborg i olika prisklasser. Affärsresenärer kan välja till exempel Hotel Gothia Towers som är Nordens tredje största hotell strategisk beläget vid Svenska Mässan och som med sina 23 våningar erbjuder en fantastisk utsikt över staden. Vill man bo lite annorlunda så kan man välja Hotell Liseberg Barken Viking, som är en båt som är förankrad på Göta Älv och ligger bara ett stenkast ifrån alla nöjen och sevärdheter.

Göteborg sevärdheter

Ta gärna en promenad på Göteborgs mest kända gågata Avenyn och fynda i de många butikerna eller avnjut en måltid på någon av de många caféen och restaurangerna som finns här. För att få en bra överblick av Göteborg så kan man ta en guidad tur med Paddan som är en lång båt som åker runt på Göteborgs kanaler. Det finns även många intressanta museum i Göteborg som t.ex. Naturhistoriska Muséet, Göteborgs stadsmuseum och Sjöfartsmuséet.

Ytterligare info om Göteborg

Den bästa tiden att besöka Göteborg är på sommaren då man kan ta en tur ut i den vackra skärgården eller göra en picknick i den lummiga Slottskogen som är ett väldigt populärt utflyktsmål bland stadsborna. Promenera gärna i det mysiga området Haga för att få en bild av hur Göteborg såg ut på 1800-talet.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Göteborg

Gothenburg Landvetter Airport Kod: GOT

Gothenburg Landvetter Airport är Göteborgs huvudflygplats och ligger ca 25 km öster om centrum. Man kan enkelt ta sig in till staden med hjälp av flygbussarna som trafikerar med 15-20 minuters mellanrum.

Gothenburg City Airport Kod: GSE

Liten flygplats närmare stadskärnan som tidigare gick under namnet Säve Airport. Trafikeras av lågprisbolagen Ryan Air och Wizz Air.

Karta över Göteborg

Snabbfakta Göteborg


Nedan följer lite snabbfakta om Göteborg, Sverige.
  • Befolkning: 940 000
  • Språk: Svenska
  • Valuta: Svensk Krona (SEK)
  • 1SEK = 1 SEK

Resetips