Billiga flyg till Malmö

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Malmö? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Malmö och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Malmö?

Att flyga till Malmö behöver inte kosta mycket, men det beror självklart på när och varifrån man reser. Generellt så är det bäst att undvika att flyga under skollov och högtider eftersom det då är större efterfrågan på biljetter och priserna stiger i skyarna. Ifrån olika orter i Sverige kan man flyga till Malmö med SAS, Norwegian, Malmö Aviation och Svenska Direktflyg, och från resten av världen med bl.a. Wizz Air, Ryan Air, Finnair och Charm Wings Airlines.

Prisgraf för Malmö

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Malmö, Sverige som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Malmö. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Malmö under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Malmö , en översikt

Malmö är Sveriges tredje största stad och ligger i den allra södraste delen av Sverige. Så mycket som en tredjedel av Malmös befolkning härstammar från andra länder vilket har lett till att Malmö har blivit en riktigt internationell stad där det är lätt att hitta exotiska maträtter och varor från hela världen.Att göra i Malmö

Inne i hjärtat av Malmö ligger det tre torg som formar stadens centrum: Gustav Adolfs torg, Stortorget och Lilla Torg. Kring Lilla Torg finns det gott om restauranger, cafén och barer och det är hit som man kommer för att träffa vänner och festa. I närheten av torgen finns även en stor och bred gågata som bjuder på många shoppingmöjligheter. Besöker du Malmö i augusti så får du inte missa Malmöfestivalen som håller på i 8 dagar och är fylld med spännande uppträdanden och evenemang.

Ta sig runt i Malmö

Ett bra och miljövänligt sätt att upptäcka Malmö är med cykel. Det finns många cykelbanor i staden som man kan använda sig av. Annars så kan man använda sig av Skånetrafikens bussar för att ta sig runt.

Malmö hotell

Hotellen i Malmö håller generellt en bra klass. Vill man komma billigt undan så kan man välja Hotell Plaza som är ett bra medelklasshotell som ligger i hjärtat av Malmö. Det något kostsammare hotellet Rica Hotel är beläget centralt vid Stortorget i en sekelskiftesbyggnad och passar bra för familjer. Scandic Kramer är ett hotell som passar för finsmakare och ligger bekvämt på gångavstånd från Kungsparken och Lilla Torg.

Malmö sevärdheter

Malmöhus Slott byggdes på 1400-talet och fungerade en lång tid som bostad till Danmarks kungligheter och sedan som ett fängelse. Den som besöker slottet idag kan hitta ett historiskt museum, ett konstmuseum samt ett akvarium och ett terrarium där. I närheten av slottet så hittar man också Fiskehyddorna som är en lokal fiskmarknad samt Tekniska och Sjöfartsmuséet där man bland annat kan gå igenom en gammal u-båt!

Ytterligare info om Malmö

I fall man vill ha ett alternativ till att handla på H&M och äta på McDonalds så kan man hitta en massa olika etniska restauranger och butiker kring Möllevångstorget. Här ordnas det även en utomhusmarknad varje helg som brukar vara mycket populär, missa inte den!

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Malmö

Malmö Airport Kod: MMX

Malmö Airport, eller Malmö-Sturup Airport som den också är känd som, ligger ca 28 km ifrån Malmö och fungerar ofta som ett komplement till Köpenhamns näraliggande flygplats. De flesta flyg som flyger till och från Malmö är lokala flyg till destinationer inom Sverige, men det finns även reguljära flyglinjer till några städer i Europa och Mellanöstern. På sommaren trafikerar en del charterflyg även genom Malmö Airport. För att ta sig in till staden snabbt kan man ta en flygbuss eller en taxi.

Karta över Malmö

Snabbfakta Malmö


Nedan följer lite snabbfakta om Malmö, Sverige.
  • Befolkning: 304 000
  • Språk: Svenska
  • Valuta: Svensk Krona (SEK)
  • 1SEK = 1 SEK

Resetips