Billiga flyg till Umeå

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Umeå? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Umeå och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Umeå?

SAS, Malmö Aviation, Norwegian, Umeaflyg, City Airline och Svenska Direktflyg har alla flyglinjer till Umeå i från olika orter i Sverige. Undvik att flyga under skollov eller högtider eftersom biljettpriserna ofta är mycket högre då. Det kan även vara något billigare att resa mitt i veckan.

Prisgraf för Umeå

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Umeå, Sverige som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Umeå. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Umeå under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Umeå , en översikt

Umeå är en liten kuststad med ungefär 80 000 invånare och ligger i Västerbotten i Norrland. Tack vare de 3000 björkarna som planterades i innerstaden efter en stor brand i slutet av 1800-talet så kallas Umeå ofta för Björkarnas stad. Trots sin ringa storlek så Umeå en ganska livlig stad, mycket tack vare alla studenter som studerar vid universitet i staden.Att göra i Umeå

Nöjeslivet i Umeå är ganska begränsat, men det finns några pubar och nattklubbar som är populära bland invånarna i staden och ofta så är de fullpackade på fredags- och lördagskvällarna. Varje höst så ordnas det två stora evenemang i staden: Umeå Jazz Festival och Umeå International Film Festival och då lever hela staden upp. En vacker sommardag i Umeå tillbringas bäst vid Nydalasjön där man kan promenera runt den vackra sjön, bada, grilla, ha en picknick i det gröna eller bara umgås.

Ta sig runt i Umeå

Umeå har en liten stadskärna som man snabbt kan förflytta sig till fots i, men vill man ta sig ut utanför staden så kan man åka med en lokalbuss. Det är lätt att köra bil i Umeå och det finns gott om parkeringsplatser i centrum. Föredrar man att cykla så finns det en mängd cykelvägar i och omkring staden.

Umeå hotell

Umeå har ett ganska begränsat utbud på hotell, men alla hotell i Umeå håller en bra standard och passar så väl för barnfamiljer som affärsresenärer. På Clarion Collection Hotel Uman som ligger centralt är det lätt att känna sig hemma medan Hotell Aveny har en speciell och modern design.

Umeå sevärdheter

Det finns förvånansvärt mycket att se i Umeå med omgivning. Man kan t.ex. besöka Skulpturparken med 31 permanenta verk av uppskattade skulptörer eller Västerbottens museum med det Svenska skidmuséet där man kan se världens äldsta skida som är över 5000 år gammal. På sommaren så har friluftsmuséet Gammlia öppet och där kan man gå in i flera gamla bodar och stugor och få lära sig mer om hur livet i Norrland var förr i tiden.

Ytterligare info om Umeå

Sommaren är den absolut bästa tiden att besöka Umeå. Sommaren i Norrland är tyvärr ganska kort, men de ljusa och korta nätterna ger möjlighet till att vara utomhus nästan dygnet runt. Ta gärna en båt till någon av de små öarna Norrbyskär eller Holmön för att uppleva den vackra skärgården på sommaren.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Umeå

Umeå Airport Kod: UME

Umeå Airport är en liten flygplats som ligger 4 km öster om staden och trafikeras främst av inrikesflyg. Man kan ta sig in till stadens centrum med en flygbuss eller med taxi.

Karta över Umeå

Snabbfakta Umeå


Nedan följer lite snabbfakta om Umeå, Sverige.
  • Befolkning: 80 000
  • Språk: Svenska
  • Valuta: Svensk Krona (SEK)
  • 1SEK = 1 SEK

Resetips