Billiga flyg till Johannesburg

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Johannesburg? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Johannesburg och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Johannesburg?

De flesta större europeiska flygbolagen erbjuder resor till och från Sydafrikas största stad Johannesburg. Det finns även ett inhemskt alternativ i South African, som håller sig med en prisbild som väl går att jämföra med de europeiska bolagens priser. Om man vill hitta billiga resor till staden kan man försöka komma iväg under september eller februari månad, då priserna generellt sett är som billigast. Däremot kan det vara svårt att hitta billiga resor under mars månad.

Prisgraf för Johannesburg

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Johannesburg, Sydafrika som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Johannesburg. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Johannesburg under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Johannesburg , en översikt

Den gamla guldstaden på den milsvida högplatån långt ifrån havet ser från ovan ut som ett rutnät av gator som fortsätter i det oändliga. När man väl kommer in i staden inser man snabbt att Johannesburg är många mindre städer i ett, alla med sin egen spännande identitet och historia. Johannesburg är Sydafrikas myllrande kulturcentrum med en mängd intressanta sevärdheter både i och runt staden.Att göra i Johannesburg

Den största upplevelsen i Johannesburg får man genom att upptäcka alla de olika områden som staden består av. Som till exempel Soweto varifrån hela demokratiprocessen startade och Newtown District och Lesedi Cultural Village som är veritabla smätldeglar med en mängd olika kulturupplevelser. Det finns även en stor temapark vid namn Gold Reef City Theme Park and Casino och Johannesburg Zoo, två utflykter som verkligen glädjer hela familjen. Man ska även passa på att gå till några av alla de fantastiska museer som finns i staden.

Ta sig runt i Johannesburg

Trots den enorma storleken på staden är det förvånansvärt lätt att både hitta och ta sig runt i staden då den är uppdelad i tydliga områden med egen identitet. I stadsdelen Soweto finns dock vare sig det snörräta rutsystemet av gator eller några gatunamn och här behöver man guide för att hitta rätt. I resten av staden går det fint att använda de dubbeldeckare som går genom staden. Det finns ett hundratal olika linjer. Om man ska lite längre är tåg ett bra alternativ. Taxi är i särklass det snabbaste sättet att ta sig runt på. Det går även att ta minibusstaxi. De är inte alltid säkra, och rekommenderas därför inte. För den som vill ta sig runt för egen maskin går det bra att hyra en bil då vägarna är bra och trafiken lugn.

Johannesburg hotell

Johannesburg rymmer hotell i alla prisklasser. Ett normalt mellanklasshotell kostar runt en 1000-lapp per natt för ett dubbelrum. Ett lite billigare rum, men ändå till hög kvalitet och med gemytlig atmosfär, kan man komma undan på Don Rosebank 1. Ett lite annorlunda alternativ är att bo en bit utanför staden med de afrikanska djuren inpå knuten, bokstavligen! Det kan man till exempel göra på Orient Express Safaris. På Hilton Sandton Johannesburg får man en klassisk stadssemester utan att sakna något av den lyx och flärd ett exklusivt hotell har att erbjuda.

Johannesburg sevärdheter

Det är i Johannesburg som man kan upptäcka Sydafrikas fantastiska historia. Man kan få del av hela mänsklighetens historia med, för den delen. Strax utanför staden ligger Cradle of Humankind, en av de platser där man funnit de absolut äldsta kvarlämningarna av människor och människoliknande varelser på jorden. I Johannesburg finns Apartheidmuseet och Constitution Hill Museum. Constitution Hill Museum är ett gammalt fasansfullt fängelse där bland annat Mahatma Gandhi och Nelson Mandela suttit. Byggnaden är idag ett intressant museum. Lejonparken är också en sevärdhet.

Ytterligare info om Johannesburg

Tyvärr är det många som bara har Johannesburg som avstamp för resor runt om i Sydafrika. Johannesburg är verkligen en stad som man kan uppleva i sig, utan att göra andra utflykter, men det är också trevligt att kombinera en resa hit med till exempel en safariresa i någon av alla de nationalparker som finns i Sydafrika. Det går bra att resa till Johannesburg året om. Klimatet är i allmänhet torrt och lagom varmt, runt 25 grader, tack vare den höga höjden staden ligger på. Mellan oktober och april kan lätta regnskurar förekomma. Men det regnar sällan under någon längre period.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Johannesburg

OR Tambo International Airport Kod: JNB

Flygplatsen, som ligger 2,2 mil öster om centrum, är Sydafrikas mest trafikerade. Här landar 60 olika flygbolags plan och det finns sex olika terminaler i området. Det tar ungefär en halv timme att resa till centrum och det kan man göra med taxi, hyrbil eller minibussar som tar upp till 12 passagerare åt gången.

Karta över Johannesburg

Snabbfakta Johannesburg


Nedan följer lite snabbfakta om Johannesburg, Sydafrika.
  • Befolkning: 3 889 000
  • Språk: Afrikaans, engelska
  • Valuta: Sydafrikansk Rand (ZAR)
  • 1,71ZAR = 1 SEK

Resetips