Billiga flyg till Kapstaden

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Kapstaden? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Kapstaden och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Kapstaden?

De stora europeiska flygbolagen erbjuder alla olika resrutter ner till Kapstaden. Det finns dessutom ett sydafrikanskt flygbolag South African som erbjuder resor hit. Ofta betyder resorna två mellanlandningar, men det finns också flygbolag som erbjuder resor med en mellanlandning. De billigaste resorna går ofta via Johannesburg. Priset för en resa till Kapstaden är ganska dyr, runt 10 000 kr, och det är bara små variationer i priserna över året. Man får vara ute i god tid och pröva olika utrese- och hemresedatum om man vill få ner priset.

Prisgraf för Kapstaden

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Kapstaden, Sydafrika som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Kapstaden. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Kapstaden under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Kapstaden , en översikt

Staden som har det mesta av det bästa som kan önskas av en härlig semester, och som dessutom har sommar när Europa har vinter och mörkt. Kapstaden är en sann multikulturell stad med finns allt från lång vita stränder, vackra berg, vinodlingslandskap och en mängd spännande aktiviteter i en härligt gemytlig atmosfär. De spännande havslevande och landlevande djuren ger en extra dimension till vistelsen.Att göra i Kapstaden

Det finns nästan hur mycket som helst att uppleva i och runt Kapstaden. Table Mountains Nationalpark med den fantastiska vyn vid legendariska Godahoppsudden är ett måste, liksom att åka på en tur i dalarna runt staden och prova de fantastiska viner som produceras i området. Man kan även dyka med hajar i Shark Bay, även om man inte har dykcertifikat, och åka på Safari och se de afrikanska vilda djuren. Om man inte vill njuta av det härliga hamnområdet och stranden förstås.

Ta sig runt i Kapstaden

Kapstaden är en ganska svårmanövrerad stad då den nästan klyvs i två delar av Table Mountains. För att komma från den ena änden av staden till den andra måste man åka runt berget. Tåg och bussar finns och de fungerar i huvudsak okej. Taxi är ett alternativ att ta sig runt i staden. Det finns även taxis i minibussformat, som man stannar på gatorna. Det är inte helt säkert som turist att åka med dessa. Något som fungerar bra är faktiskt hyrbil. Trafikrytmen är trevlig och skyltningen god.

Kapstaden hotell

Utbudet av hotell i staden är stort. Mycket stort till och med. Det finns en mängd hotell i alla prisklasser att välja mellan. Ett femstjärnigt hotell kostar sällan mindre än 2000 kr per natt, ett mellanklasshotell går att finna för under 1000 kr per natt och billiga hotell finner man med lite tur från 600 kr per natt. Ett bra hotell med mycket bra priser är The Sir Francis, beläget en kilometer från själva centrum. Lite mer strandnära men ändå till ett bra pris är Mouillepoint Village. En riktigt härlig semester utan förbehåll kan man finna på det dyra men exklusiva Cape Grace Hotel mitt i Victoria & Alfred Waterfront.

Kapstaden sevärdheter

Robben Island är en av de största sevärdheterna i Kapstaden. Här hölls Nelson Mandela fången i 18 av sina 24 fängelseår. Det är en bokstavligen fängslande utflykt med före detta fångar från fängelset som guider. Victoria & Alfred Waterfront är det fantastiska hamnen i staden. Two Ocean Aquarium visar det spännande djurlivet till havs. På 1600-talsslottet Castle of Good Hope finns ett kulturcentrum med en mängd utställningar.

Ytterligare info om Kapstaden

Kapstaden är av många klassad som världens bästa turiststad och en stad som passar att besöka den största delen av året. Under vintern, det vill säga när vi har högsommar, kan det bli lite kallt. Resten av året råder det ett härligt Medelhavsklimat.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Kapstaden

Cape Town International Airport Kod: CPT

Kapstadens flygplats är helt nyrenoverad och ligger 2,2 mil från stadens centrum. Det lättaste och billigaste alternativet att ta sig från flygplatsen till det hotell man har bokat är att förboka en transferbuss i ankomsthallen.

Karta över Kapstaden

Snabbfakta Kapstaden


Nedan följer lite snabbfakta om Kapstaden, Sydafrika.
  • Befolkning: 3 498 000
  • Språk: Afrikaans, engelska
  • Valuta: Sydafrikansk Rand (ZAR)
  • 1,71ZAR = 1 SEK

Resetips