Billiga flyg till Damaskus

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Damaskus? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Damaskus och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Damaskus?

Man kan hitta billiga flyg till Damaskus med bl.abland annat Cham Wings Airlines, Turkish Airlines och Air France. Vill ni resa så billigt som möjligt så är en god idé att boka biljetten i tid och jämföra olika datum för att hitta de allra billigaste flygbiljetterna.

Prisgraf för Damaskus

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Damaskus, Syrien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Damaskus. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Damaskus under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Damaskus , en översikt

Damaskus är känd för att vara en av världens äldsta städer och har varit bebodd i ca 10 000 år. Detta gör Damaskus till ett perfekt resmål för dig som är intresserad av historia, stadsdelen som ligger innanför de gamla stadsmurarna bjuder på ett virrvarr av gator, dofter från kryddor och portar till inbjudande innerträdgårdar som ser ut precis som de har gjort i flera hundra år.Att göra i Damaskus

Från berget Qasioun så kan man beundra den fantastiska utsikten över staden medan man dricker en kopp syriskt te eller röker en vattenpipa på någon av de många restaurangerna eller caféen som finns här. Speciellt vacker är utsikten efter solnedgången då stadens alla ljus är tända. Prova gärna på ett hamam, det vill säga ett turkiskt bad, då du är i Damaskus. Det är ett perfekt sätt att slappna av och bli ren på, och det kostar inte heller särskilt mycket. Vattenpipe-cafén finns det många av i staden och man kan välja mellan tiotals olika smaker som äpple, ananas och cappucino.

Ta sig runt i Damaskus

Trafiken i Damaskus är inte så välorganiserad och istället för att hyra en bil så rekommenderas det att man använder lokalbussar eller servees, som är en sorts mikrobussar för att ta sig runt staden. Det är både billigt och lätt, och man kan kliva av och på var man vill längs med rutten. I den äldre delen av Damaskus så är det enda sättet att ta sig runt till fots.

Damaskus hotell

De flesta hotell i Damaskus är ganska stora komplex men standarden på hotellen är något lägre än i Sverige. Hotel Four Seasons Damascus ligger i hjärtat av Damasucs bara 200 m från Damascus universitet och är en flott anläggning som passar för både familjer och affärsresenärer.

Damaskus sevärdheter

En upplevelse i sig är att besöka Souq Al-Hamidiyya som är en bred täckt shoppinggata som kantas av små butiker som säljer allt från läder och silkessjalar till kryddor. Kom ihåg att pruta då du handlar här! I slutet av gatan så ligger den stora Umayyad-moskén som av många räknas som ett arkitekturiskt underverk och också är en av Damaskus viktigaste sevärdheter. Byggnaden är mycket gammal och har genom åren fungerat som ett assyriskt tempel, sedan som ett romerskt tempel tillägnat guden Jupiter, sedan som en kyrka och nu till sist som en moské. Många av de ursprungliga målningarna är fortfarande synbara och här kan man hitta Johannes Döparens grav.

Ytterligare info om Damaskus

I den äldre delen av staden finns det många traditionella restauranger som serverar traditionell syrisk mat och på kvällarna brukar även lokala sångare och musikband uppträda med arabisk musik och bidra till en alldeles fantastisk stämning. De allra bästa ställena är sådana som lokalbefolkningen själva föredrar. Damaskus är ett perfekt ställe att shoppa på! Här går det att hitta det mesta och priserna är dessutom väldigt billiga. Att pruta hör dock till och är en del av själva köpet.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Damaskus

Damascus International Airport Kod: DAM

Damascus International Airport är Syriens största och mest trafikerade flygplats och ligger ungefär 20 km utanför staden. Man kan ta sig in till centrum med taxi eller buss.

Karta över Damaskus

Snabbfakta Damaskus


Nedan följer lite snabbfakta om Damaskus, Syrien.
  • Befolkning: 1 711 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Syrisk Pund (SYP)
  • 237,57SYP = 1 SEK

Resetips