Billiga flyg till Chiang Mai

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Chiang Mai? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Chiang Mai och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Chiang Mai?

Det enklaste och billigaste sättet att komma till Chiang Mai är via Bangkok. En mängd bolag erbjuder resor till Chiang Mai och det lönar sig att kolla upp olika datum för att få bästa pris. Den dyraste tiden för besök i Chiang Mai är under december månad. Priserna sjuker kraftigt under våren. Lågsäsongen är mellan maj och november.

Prisgraf för Chiang Mai

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Chiang Mai, Thailand som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Chiang Mai. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Chiang Mai under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Chiang Mai , en översikt

Chiang Mai är en genuin thailändsk stad med en gemytlig känsla, känd för att vara norra Thailands knutpunkt. Staden är perfekt för utflykter i norra Thailand och till Myanmar och Laos, men är också ett mycket bra resmål i sig självt tack vare sin genuina thailändska själ.Att göra i Chiang Mai

I Chiang Mai är det den genuina thailändska livsstilen som gäller, till skillnad från många andra mer turistiska områden i Thaliand. Här njuter man av riktigt bra massage, underhålls av de eminenta thaiboxarna på någon av de tävlingsarenor som finns och shoppar på olika marknader och insuper den thailändska atmosfären. I Chiang Mais omgivningar upplever man en fantasiskt natur via cykel eller genom att vandra och man kan även prova p+å bergsklättring.

Ta sig runt i Chiang Mai

Det går utmärkt att flanera i Chiang Mai, staden är inte större än så. Man ska dock komma ihåg att trafiken kan ses som rätt förvirrande som västerlänning i staden. Det bästa sättet är att röra sig långsamt över gatorna och inte bry sig om bilar och cyklar. Då väjer man för dig. Det går också att ta sig fram med motorcykeltaxis kallade tuktuks, taxibilar och minibussar. Eller så gör man helt enkelt som thailändarna själva, använder cykeln. Det är ett mycket intressant alternativ och många firmor och hotell erbjuder cykeluthyrning.

Chiang Mai hotell

Det finns många olika hotell i alla prisklasser att välja på i Chiang Mai Ofta får man riktigt mycket för pengarna. Hotell är inte särskilt dyrt här, det kostar ungefär 500 kr per natt att ta in på ett bra hotell. Vill man få riktig lyx kostar det givetvis mer, som till exempel på Mandarin Oriental Dharawi. Men då är å andra sidan kvaliteten, servicen och atmosfären oklanderlig. Billigt men bra får man på The River Point Resort bara 2 kilometer från golfbanan. Ganska nytt och spännande är Kantary Hills som öppnade 2007 och kanske blir en turistmagnet i området? Det är ett fantastiskt vackert hotell med fem stjärnor i alla fall... och värt att prova.

Chiang Mai sevärdheter

Den gamla delen av staden rymmer de flesta av stadens sevärdheter. Och till dessa inbegrips över 300 tempel, en mängd konstgallerier och ett ypperligt zoo med områdets alla fascinerande djur. Chiang Mai är omgiven av en fantastisk natur med vackra berg och dalar, en natur man verkligen inte bör missa när man är på besök i staden.

Ytterligare info om Chiang Mai

Chiang Mai som stad är en fascinerande upplevelse för de flesta, men som rullstolsburen kan staden innebära att handikappet känns påtagligt. Gatustenar och allmänna kommunikationer är inte riktigt anpassade efter hjulen. På de finare hotellen är alla områden handikappanpassade. En resa till Chiang Mai som rullstolsburen kräver således extra planering.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Chiang Mai

Chiang Mais International Airport Kod: CNX

Chiang Mai är en knutpunkt i norra Thailand. Till flygplatsen kommer 9 olika flygbolag och de tar emot och skickar iväg runt 2 miljoner passagerare varje år. Bussar och minibussar trafikerar vägen mellan centrum och flygplatsen.

Karta över Chiang Mai

Snabbfakta Chiang Mai


Nedan följer lite snabbfakta om Chiang Mai, Thailand.
  • Befolkning: 170 000
  • Språk: Thailändska
  • Valuta: Thailändsk Baht (THB)
  • 3,41THB = 1 SEK

Resetips