Billiga flyg till Koh Samui

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Koh Samui? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Koh Samui och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Koh Samui?

De billigaste flygen går via Bangkok och det finns ett flertal flygbolag att välja mellan. Högsäsongen i området råder mellan februari och juni och ju längre framåt våren man väljer att resa desto billigare blir priset.

Prisgraf för Koh Samui

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Koh Samui, Thailand som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Koh Samui. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Koh Samui under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Koh Samui , en översikt

Turkost vatten, långsträckta stränder så långt ögat når och skuggande palmer väntar ett sollängtande öga när man anländer till semesterparadiset Koh Samui, den mildare systerön till Koh Phangan. Med god mat, långa nätter och bra service bidrar Koh Samuis serviceinriktade företag och personal till en helhetsupplevelse man länge minns. Det här är en plats att njuta av livet på, söka den privata stranden eller umgås med andra likasinnade.Att göra i Koh Samui

Koh Samui är ganska känt för sitt festande, men inte i samma utsträckning som sin storasyster Koh Phangan. Här på Koh Samui njuter man mestadels av det stilla och lugna livet utmed stränderna. Alla möjliga vattensporter erbjuds utmed stränderna, inklusive dykning. För den som vill röra på sig och upptäcka mer än bara vackra stränder finns hisnande natur inpå knuten och man kan bege sig till Ang Thong Marine National Park som inbegriper en hel skärgård av öar och skär.

Ta sig runt i Koh Samui

Motorcykeltaxis, så kallade tuktuks, är otroligt populära och vanliga på Koh Samui, och ett ypperligt sätt att ta sig runt ön på. Om man vill se andra öar går det en mängd båtar från Koh Samui dagligen. Man kan också åka med minibussar och taxis. Man får räkna med att förarna försöker ta lite mer betalt än vad de behöver, så man ska gärna jämföra olika förares prisförslag. För den som vill ta sig runt på egen hand finns motorcyklar och bilar att hyra.

Koh Samui hotell

Det finns en mängd bra hotellalternativ för den som vill besöka Koh Samui. Bästa budgethotellet är kanske Seascape Beach Resort som ligger utmed en vacker strand omgiven av grönska 14 km från centrum. Hotellet är familjevänligt. Lite dyrare, men med mer klass får man på Renaissance Koh Samui Resort and Spa nära centrum och som har det bästa av det bästa både vad gäller miljön, stranden och servicen. Detta hotell kostar runt tusenlappen natten. Vill man njuta av spa och lyx i allmänhet kan man också välja det något billigare Ban Tailing Ngam Resort and Spa, 5 kilometer från city och mycket prisvärt.

Koh Samui sevärdheter

Naturen, vattnet och stränderna är själva huvudattracktionen på Koh Samui. Inåt land finner man en tät och grönskande regnskog med hundratals olika träd- och växtsorter och en oändlig mängd fåglar. Namuang Safari Park stolsterar med krokodiler och elefanter, förutom en vidunderlig natur. Runt om på ön finner man buddhistiska tempel.

Ytterligare info om Koh Samui

Koh Samui är en paradisö med ett mycket lugnt tempo. Högsäsong varar under våren. Alla typer av besökare trivs på Koh Samui, festprissen såväl som den som söker lugnet, barnfamiljen såväl som det romantiska paret.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Koh Samui

Samui International Airport Kod: USM

Flygplatsen på Samui är en privatägd flygplats 2 km norr om den lilla byn Chaweng. Det finns inga inomhusterminaler alls, vilket kan förvirra till en början. Intill flygplatsen ligger en pir där båta till Koh Pangan avgår. Flygplatsen tar 1,2 miljoner passagerare årligen. Man kan ta minibuss eller taxi från flygplatsen.

Karta över Koh Samui

Snabbfakta Koh Samui


Nedan följer lite snabbfakta om Koh Samui, Thailand.
  • Befolkning: 55 000
  • Språk: Thailändska
  • Valuta: Thailändsk Baht (THB)
  • 3,49THB = 1 SEK

Resetips