Billiga flyg till Prag

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Prag? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Prag och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Prag?

Den populäraste tiden att resa till Prag är på sommaren och biljetterna är även dyrast då. Prag är vackert även på hösten och våren och då kan du oftast komma över flygbiljetter till ett bättre pris. Man kan resa till Prag från Sverige med bland annat Czech Airlines, Norwegian och City Airline.

Prisgraf för Prag

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Prag, Tjeckien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Prag. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Prag under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Prag , en översikt

Prag är en romantisk stad som är fylld med broar, katedraler och torn som återspeglas i floden Vltava som rinner genom staden och är ett av Europas mest populära stadsresmål. I den charmerande äldre delen av staden så kan man lätt göra en tidsresa till Medeltiden, medan det nyare och modernare Prag bjuder på många nöjen i form av kulturella evenemang, lyxiga restauranger och musikbarer.Att göra i Prag

Nöjeslivet i Prag är rikt och på kvällarna så fylls restaurangerna och barerna i den gamla delen av staden av såväl turister som lokalbor. Åk gärna på en kryssning på Vltava-floden för att få ett annat perspektiv av staden eller klättra upp i Petrinska rozhledna som är Prags mindre variant av Eiffeltornet och njut av vackra vyer av staden. Reser man tillsammans med familjen så kan ett besök på Prags zoo och botaniska trädgård vara värt ett besök.

Ta sig runt i Prag

Prag har ett täckande nätverk av kommunala trafikmedel och man kan ta sig runt hela staden med buss, spårvagn och tunnelbana. Speciellt tunnelbanan är ett smidigt och snabbt sätt att färdas och man kan köpa biljetter till den vid ingången eller i små tobaksaffärer runtom hela staden. I den gamla delen av staden är det lättast att ta sig runt till fots.

Prag hotell

Det finns gott om hotell att välja mellan i Prag oavsett om du reser med familjen, med kompisar eller i affärer. Best Western Hotel Kampa ligger i en lugnare del av staden och är ett bra budgetalternativ, men vill du bo centralt så kan Hotel Kings Court vara ett bra alternativ.

Prag sevärdheter

Prag är fullt av intressanta och historiska sevärdheter, varav en av de viktigaste är Prags slott som höjer sig på en kulle över staden. Karlsbro är en historisk och vacker bro som förenar två stadsdelar och under dagen är bron en viktig plats för handel och nöjen. I den medeltida staden kan man beundra flera olika historiska monument och byggnader, bland annat den astronomiska klockan och den gamla stadshallen.

Ytterligare info om Prag

Besök det historiska judiska ghettot Josefov som är känt för sina vackra och välbevarade synagogor. Ett bra sätt att få ut så mycket som möjligt av besöket i Prag är att investera i ett turistkort som ger fritt inträde till många attraktioner och rabatt på olika restauranger och butiker i staden. Gillar ni teater och opera så finns det mycket att välja mellan i Prag.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Prag

Praha Ruzyne Airport Kod: PRG

Flygplatsen i Prag ligger ca 17 km nordväst om staden och har tre terminaler som trafikeras av många flygbolag dagligen. Det billigaste sättet att ta sig in till staden är med lokalbuss och det tar ca en halvtimme.

Karta över Prag

Snabbfakta Prag


Nedan följer lite snabbfakta om Prag, Tjeckien.
  • Befolkning: 1 263 000
  • Språk: Tjeckiska
  • Valuta: Tjeckisk Koruna (CZK)
  • 2,18CZK = 1 SEK

Resetips