Billiga flyg till Djerba

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Djerba? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Djerba och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Djerba?

Det går en mängd olika flyg till Djerba vilket gör att priserna pressas ner och att man kan finna riktiga fynd på resor till Djerba under hela året. Under sommartid råder högsäsong i området men även då kan man finna billiga resor. Ännu lättare är det att fynda under april månad, oktober månad och under vintersäsongen, då resandet är som minst till ön och genomsnittspriset på biljettpriset sjunker.

Prisgraf för Djerba

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Djerba, Tunisien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Djerba. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Djerba under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Djerba , en översikt

Medelhavets sydligaste ö Djerba, bara ett stenkast från Saharaöknen, kallas också de tiotusen palmträdens ö och är känd för alla sina vackra lotusblommors skull. På denna mytomspunna ö med en spännande bakgrund som piratö finner man de vackra stränderna med vajande palmer, det djupturkosa vattnet och mysiga städer med en genuin arabisk känsla. Djerba är en härlig semesterort för resenärer i alla åldrar.Att göra i Djerba

Sol och bad och härliga stränder i alla ära. Djerba innehåller en mängd upptäckter för den nyfikne och kulturintresserade resenären. Inte minst är huvudstaden Houmt Souk värd en utflykt, om man inte bor i eller vid staden förstås. Här är det shopping och vacker arkitektur som gäller. Varje tisdag håller man också en stor hästshow som kallas Fantasia, något som passar hela familjen. Från Djerba går en bro över till fastlandet och på andra sidan börjar Saharaöknen. En tripp med kamel, jeep eller till häst genom landskapet är en oförglömlig upplevelse. Även krokodilparken på ön är värd en upptäckt. Och när man ändå är i Tunisien kan man passa på att njuta av något av alla de turkiska baden som finns.

Ta sig runt i Djerba

Den lilla ön Djerba har ett utmärkt bussnät som förbinder de små byarna med varandra. Om man vill ta sig runt på egen hand är inte ön större än att det går fint att ta sig fram med en hyrscooter eller cykel. Det går även att hyra bil på Djerba.

Djerba hotell

Hotellen i Djerba är i allmänhet vackert designade, lugna och trevliga och ligger vackert utmed kusterna. Det går att få ett trevligt hotell för drygt 500 kr per natt. Billigt och trevligt och all inclusive är Sangho Village Djerba. Ett riktigt trevligt fyrstjärnigt hotell är Djerba Plaza nära stranden omgiven av ett grönskande landskap. Vill man kosta på sig än mer kan Sofitel Palm Beach Djerba rekommenderas. Rum här går att få för drygt 1000 kr per natt.

Djerba sevärdheter

Houmt Souk rymmer en mängd olika sevärdheter. Här finner man Moderna konstmuseet, Afrikas äldsta synagoga el-Ghrika, det gamla fortet och inte minst museet för islamsk konst. I synagogan, dit många judar vallfärdar varje år, finns världens äldsta torah, judendomens heliga skrift. Guellala är en by med hundratals olika krukmakare som skapar och säljer sina verk här. Passa på att handla det genuina hantverket, du lär inte bli besviken. Bara en liten bit utanför Guellala finns et hembygdsmuseum.

Ytterligare info om Djerba

Djerba är en lugn och vacker plats för lata semesterdagar i en unik kulturmiljö. Resmålet passar för resor året runt, även om det kan bli lite väl varmt under högsommaren. Under skolloven är det många unga och många familjer som besöker området. Under resten av året är besökarna i genomsnitt betydligt äldre vilket ger en lugnare atmosfär. Tunisisk dinar går bara att få tag på i själva Tunisien. Ta därför med pengar eller kort och växla på plats.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Djerba

Djerba Melita Airport Kod: DJE

Djerbas flygplats är en liten och oansenlig flygplats men som fungerar väl. Till och från flygplatsen kommer man med någon av alla de bussar som går.

Karta över Djerba

Snabbfakta Djerba


Nedan följer lite snabbfakta om Djerba, Tunisien.
  • Befolkning: 140 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Tunisisk Dinar (TND)
  • 1TND = 3,42 SEK

Resetips