Billiga flyg till Sousse

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Sousse? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Sousse och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Sousse?

Sousse är en mäkta populär semesterort och en mängd olika bolag konkurrerar om kunderna till staden. Under våren och sensommaren, när det inte är skollov i Europa, är det ofta lättast att finna billiga biljetter. Biljettpriserna kan skilja sig avsevärt åt i pris. Genom att planera noga och jämföra olika avrese- och hemresealternativ kan man spara tusenlappar på flygresan.

Prisgraf för Sousse

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Sousse, Tunisien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Sousse. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Sousse under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Sousse , en översikt

Sousse är en härlig och mäkta populär badort vid Medelhavet. Det är lätt att förstå varför. Staden är fylld av upptäckter för gammal som ung. Med tusenåriga anor bakgrund lockar tunisiska Sousse till en historisk upplevelse samtidigt som det moderna Sousse ger ett ungt, livligt och innovativt intryck. Sousse är verkligen en stad fylld av upptäckter och kontraster. Om man drömmer om en sol- och badresa med en kulturell touch, så finns den här i Sousse.Att göra i Sousse

Den vita långa stranden erbjuder lata dagar och härliga restauranger. Aqua Palace är ett äventyrsland med inriktning på vattenäventyr som passar hela familjen. En dag eller två bör verkligen spenderas i souken, där man kan handla mattor, kryddor, lädervaror och en mängd andra lokala produkter. Glöm inte att pruta och låta prutningen ta tid. Det är sed att förhandla länge och noggrant, liksom att dricka te under förhandlingen, när man handlar. I El Diem finne en vacker amfiteater som kan vara en trevlig dagsutflykt till hela familjen.

Ta sig runt i Sousse

Sousse är lagom stort att promenera runt i. Det finns även små tuktuks att använda sig av och då trafiken inte är alltför skrämmande kan det vara ett roligt och upplevelserikt alternativ att ta sig runt på. Från Medinan utgår flera olika busslinjer. Men man får vara lite med när man ska få tag på en buss. Det finns nämligen inga tidtabeller utan bussen avgår när den avgår och om man vill att den ska stanna får man lov att vinka.

Sousse hotell

Det finns gott om medelklasshotell i Sousse och priserna ligger för det mesta en bit under 1000 kr per natt. Ett riktigt billigt hotell finner man precis vid stranden vid namn Hotel El Hana Beach. Här kan man hitta hotellrum för under 300 kr per natt. Mycket prisvärt är också fyrstjärniga Samara som har en egen privat strand. Det finns inte så många riktiga lyxhotell men Mercure Diar El Andalous är ett trevligt sådant, särskilt som priset är förmånligt.

Sousse sevärdheter

Hela den gamla delen av staden är utnämnd av UNESCO som ett världsarv värt att bevara till kommande generationer. I den gamla delen finns en mycket vacker moské, ribat (fortet) och en vacker mur att upptäcka. För den som vill veta mer om det historiska Sousse är ett besök till det arkeologiska museet väl spenderad tid. För den som inte är mörkrädd är en tur till katakomberna en upplevelse.

Ytterligare info om Sousse

Sousse är ett härligt resmål året om och har blivit, med all rätt, ett av Tunisiens absolut populäraste resmål. Försök inte att växla till tunisiska dinarer före resan. Det går ändå inte. Man måste växla i Tunisien så ta med lite kontanter och ett kreditkort och växla på plats. Svenska sedlar tas emot på alla större banker och växlingskontor.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Sousse

Monastir Flygplats Kod: MIR

Monastir Flygplats ligger 25 minuters bilresa, eller drygt 1,5 mil, från Sousse. Det går bussar från flygplatsen till Sousse. Flygplatsen är områdets största.

Karta över Sousse

Snabbfakta Sousse


Nedan följer lite snabbfakta om Sousse, Tunisien.
  • Befolkning: 174 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Tunisisk Dinar (TND)
  • 1TND = 3,42 SEK

Resetips