Billiga flyg till Tunis

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Tunis? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Tunis och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Tunis?

Om man vill flyga billigt till Tunis så lönar det sig att boka biljetterna i god tid före resan och generellt så är det lite billigare att resa på vintern än på sommaren. En flygresa till Tunis innebär nästan alltid en eller flera mellanlandningar i något europeiskt land. Air France, Lufthansa och Turkish Airlines är några stora flygbolag som har flyglinjer till Tunis.

Prisgraf för Tunis

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Tunis, Tunisien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Tunis. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Tunis under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Tunis , en översikt

Tunis, som är huvudstaden i Tunisien, ligger vid Medelhavet och är en ganska kompakt stad som har blivit besparad av turismen till fördel för de många semesterorterna som ligger norr och söder om staden. Detta innebär att man komma ett steg närmare det autentiska Tunisien i staden och få se mer av det äkta nordafrikanska livet.Att göra i Tunis

Det är roligt att shoppa i Tunis och man kan i princip hitta vad som helst i de små butikerna belägna i souqerna i stadens centrum. Kom ihåg att pruta om det inte finns några tydliga prislappar på varorna! Sidi Bou Said är en väldigt vacker liten by belägen en bit utanför Tunis och känd för sina vackra vitkalkade hus med blåa tak, fönster och dörrar. I närheten av byn finns det gott om fina sandstränder där man kan bada under varma sommardagar.

Ta sig runt i Tunis

Att ta sig runt i centrum av Tunis till fots är inget problem, men vill man åka lite längre bort så kan man använda sig av tunnelbana, lokaltåg eller buss. Louages, som är en sorts delade taxin med upp till 8 sittplatser, är också ett enkelt och flexibelt sätt att ta sig runt staden.

Tunis hotell

Det finns många hotell i Tunis som man kan välja mellan och är man inte så noga med standarden så kan man komma rätt så billigt undan. Hotel du Parc är ett medelklasshotell som ligger lite utanför staden, i närheten av flygplatsen. Vill man bo inne i centrum så kan man välja Hotel Majestic eller det lite finare Hotel Africa.

Tunis sevärdheter

För att få en bättre uppfattning av det historiska Tunis så rekommenderas en promenad i Medinan som räknas som ett viktigt världsarv, och är ett myller av smala gator där man kan se gamla byggnader, moskéer och torg där slavmarknad bedrevs i antikens dagar. På Bardo-muséet som är inhyst i ett gammalt ottomanskt palats kan man beundra en stor utställning med arkeologiska fynd från hela Tunisien. Ett besök i Tunis är inte komplett utan att ha besökt ruinerna av den antika staden Karthago som är beläget 15 km utanför stadskärnan. Reservera en hel dag för att se Karthago för det är stort!

Ytterligare info om Tunis

Tunis har ett typiskt Medelhavsklimat med svala och regniga vintrar och mycket varma och torra somrar. Även om havet hjälper till med att stabilisera temperaturen kan varma vindar från Sahara blåsa in över staden under sommaren och göra det riktigt hett. Den bästa tiden att besöka Tunis är på våren eller hösten då det är ganska behagligt utomhus utan att vara allt för varmt.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Tunis

Tunis-Carthage Airport Kod: TUN

Tunis Airport är en ganska liten flygplats och är belägen 8 km utanför stadens centrum. Det snabbaste sättet att ta sig in till staden är med bussar som åker ganska regelbundet under dagen, men anländer man på natten så är taxi den bästa metoden.

Karta över Tunis

Snabbfakta Tunis


Nedan följer lite snabbfakta om Tunis, Tunisien.
  • Befolkning: 729 000
  • Språk: Tunisiska
  • Valuta: Tunisisk Dinar (TND)
  • 1TND = 3,33 SEK

Resetips