Billiga flyg till Ankara

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Ankara? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Ankara och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Ankara?

Den billigaste tiden att flyga till Ankara är under vintern och på sommaren så går priserna ofta upp lite grann, men generellt så är det inte svårt att få tag på billiga biljetter. För tillfället så finns det inga direkta flyg till Ankara från Sverige utan man måste mellanlanda antingen i Istanbul eller något europeiskt land. Flygbolag som flyger till Ankara är bland annat Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Lufthansa och Austrian Airlines.

Prisgraf för Ankara

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Ankara, Turkiet som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Ankara. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Ankara under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Ankara , en översikt

Ankara ligger i hjärtat av både Turkiet och Anatolien och har sedan den blev huvudstad i det moderna Turkiet för ungefär 90 år sedan vuxit snabbt från en liten och sömnig småstad till en stor stad med nästan 4 miljoner invånare. Eftersom Ankara är en relativt ung stad och det finns många universitet i staden så är stämningen frigjord och modern och det finns mycket att göra både då det kommer till nöjen och sevärdheter.Att göra i Ankara

Många av Turkiets universitet ligger i Ankara och en stor del av stadens invånare består av ungdomar vilket gör att nattlivet i Ankara är ganska livligt, och det finns många billiga restauranger, caféer, pubar och barer att välja mellan. Prova gärna på att röka vattenpipa med någon exotisk smak på ett nargile-café! Den bästa shoppingen finns i de moderna köpcentren där du kan hitta både internationella och turkiska märken, men är du ute efter något mer traditionellt så kan du pröva på inomhus-marknaden som säljer allt från souvenirer till kryddor.

Ta sig runt i Ankara

Ankara har ett täckande nätverk av kommunaltrafik och man kan ta sig från ett ställe till ett annat inom staden med tunnelbana, lokalbuss och stadståg. Det är också ganska billigt att åka taxi, men se till att taxametern är påslagen då du du börjar resan.

Ankara hotell

Det är relativt billigt att bo på hotell i Ankara och t.ex. Hotel Capital är ett ekonomiskt hotell för den som reser med en smalare budget, men det finns även lyxiga 5-stjärniga hotell att välja mellan som Rixos Grand Ankara för att nämna ett. Barcelo Ankara Altinel är ett medelklasshotell med centralt läge.

Ankara sevärdheter

Anitkabir är den främsta sevärdheten i Ankara och det är ett mausoleum tillägnat nationalhjälten Mustafa Kemal Atatürk som grundade den nuvarande staten Turkiet. Mausoleet ligger högt uppe på ett berg med utsikt över staden och i samband med det finns det även ett museum där man kan bekanta sig mer med Atatürks historia. Andra museum av intresse i Ankara är t.ex. Etnografiska muséet och Museum of Anatolian Civilizations. Trakten kring Ankaras citadell är den äldsta i staden och här kan man se hus byggda i den traditionella stilen. I närheten ligger även ruinerna av så väl ett romerskt tempel som en amfiteater och romerska bad. Besök också någon av de många gamla och vackra moskéerna i Ankara.

Ytterligare info om Ankara

Den behagligaste tiden på året att besöka Ankara är på våren eller hösten, eftersom sommaren kan vara mycket varm och vintern kall och snöig. För en dagstripp från Ankara rekommenderas Beypazari, som är en pittoresk liten anatolisk småstad känd för sitt mineralvatten, de traditionella husen och marknaden.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Ankara

Ankara Esenboga International Airport Kod: ESB

Ankara Esenboga Airport är belägen 28 km norr om Ankara och är en relativt liten, om än modern och välutrustad flygplats. Flygplatsen används främst till flygtrafik inom landet men har även några flyglinjer till Europa och Iran. För att ta sig in till centrum kan man använda flygbuss, lokalbuss eller taxi.

Karta över Ankara

Snabbfakta Ankara


Nedan följer lite snabbfakta om Ankara, Turkiet.
  • Befolkning: 4 224 000
  • Språk: Turkiska
  • Valuta: Turkiska Lira (TL)
  • 1TL = 1 SEK

Resetips