Billiga flyg till Berlin

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Berlin? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Berlin och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Berlin?

Det är lätt att flyga till Berlin från Sverige och även väldigt billigt tack vare det korta avståndet. Till Berlin flyger bland annat Air Berlin, TUIfly och SAS samt lågprisbolagen Norwegian och Ryanair. Det är många flygbolag som har rutter till Berlin dagligen.

Prisgraf för Berlin

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Berlin, Tyskland som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Berlin. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Berlin under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Berlin , en översikt

Berlin, Tysklands huvudstad och även den största staden i landet, är känt för sin internationella och toleranta stämning samt de många och varierande nöjena som finns i staden i form av festivaler, nattliv, restauranger och olika evenemang. Under de senaste åren har Berlin blivit ett särskilt hett resmål bland europeiska ungdomar.Att göra i Berlin

Gillar man att festa så är Berlin det rätta stället. Här finns allt från små barer och krogar till coctailbarer och stora nattklubbar, varav de flesta är utspridda i stadsdelen Mitte. Berlin är även hem för många festivaler, konserter och kulturella evenemang året om, bland annat Berlin Film Festival och Cristopher Street Day som är en stor gayparad full med brokiga kostymer. Gillar man teater och opera så finns det mycket att välja mellan i Berlin.

Ta sig runt i Berlin

Berlin har en fungerande och välorganiserad kommunal trafik och det är inte svårt att ta sig från en plats till en annan med hjälp av tunnelbana, buss och spårvagn samt lokaltåg. Även taxi är ett bra sätt att ta sig runt i staden. Ett annat sätt att upptäcka Berlin är genom att hyra en cykel eller en skoter.

Berlin hotell

De flesta hotell i Berlin ligger inne i centrum i stadsdelen Mitte och är modernt inredda med alla möjliga sorters bekvämligheter. Ett riktigt lyxhotell som ligger i hjärtat av Berlin är Rocco Forte Hotel De Rome. Lite billigare hotell hittar man utanför själva centrum, till exempel Hotel Gates Novum som ligger i den trevliga stadsdelen Charlottensburg-Wilmersdorf medan Angleterre Hotel är ett medelklasshotell som ligger på gångavstånd från de flesta attraktionerna.

Berlin sevärdheter

Det finns många intressanta museum i Berlin och om man har tid att upptäcka dem så kan det vara lönsamt att investera i ett museumpass som ger gratis inträde till över 70 museum och är giltigt i tre dagar. Det som finns kvar av den kända Berlinmuren brukar också vara en av huvudattraktionerna för de som besöker staden.

Ytterligare info om Berlin

Unter den Linden är en känd gågata i hjärtat av Berlin och här är det trevligt att promenera eller bara sitta på ett café och studera de förbipasserande människorna under en vacker vårdag. Den bästa tiden att besöka Berlin är på sommaren då det gäller vädret, men annars så är Berlin absolut värt ett besök vilken tid som helst på året!

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Berlin

Tegel International Airport Kod: TXL

Tegel International Airport är Berlins huvudflygplats och är belägen nordväst om staden. För att ta sig in till centrum så kan man ta en lokalbuss som trafikerar regelbundet.

Schönefeld Airport Kod: Schönefeld Airport Kod: SXF

Den mindre flygplatsen ligger sydöst om Berlin och trafikeras främst av lågprisbolag och charterflyg samt flyglinjer från och till Östeuropa.

Berlin Brandenburg Airport Kod: BER

Berlin Brandenburg Airport är beräknad att öppnas sommaren 2012 och kommer att tjäna hela Berlin-regionens flygtrafik då den öppnas.

Karta över Berlin

Snabbfakta Berlin


Nedan följer lite snabbfakta om Berlin, Tyskland.
  • Befolkning: 3 502 000
  • Språk: Tyska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,63 SEK

Resetips