Billiga flyg till Frankfurt

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Frankfurt? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Frankfurt och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Frankfurt?

Eftersom Frankfurt är en viktig knytpunkt för många flygrutter i Europa och resten av världen så är det lätt att hitta flyg dit och man kan bland annat resa direkt från Sverige till Frankfurt med SAS och Lufthansa. De billigaste biljetterna till Frankfurt kan man ofta hitta hos lågprisbolaget Ryanair.

Prisgraf för Frankfurt

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Frankfurt, Tyskland som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Frankfurt. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Frankfurt under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Frankfurt , en översikt

Frankfurt är hela Europas finansiella centrum och känt för sin futuristiska arkitektur och de många moderna skyskraporna som dominerar hela staden och har gett Frankfurt smeknamnet Mainhattan. Men allting i Frankfurt är inte nytt och i den gamla delen av staden så finns det flera välbevarade kvarter med medeltida byggnader och parker att ströva omkring i.Att göra i Frankfurt

På sommaren flockas Frankfurtborna vid stränderna vid floden Main och det är ett mycket populärt ställe för picknick och olika sorters utomhusaktiviteter. I området finns det även många restauranger och barer som bjuder på svalkande pauser under varma sommardagar. Messe Frankfurt är en av världens största mässcenter och attraherar många besökare årligen. Speciellt populära är bokmässan i oktober och bilmässan som ordnas vartannat år.

Ta sig runt i Frankfurt

Frankfurt är en stor stad och det enklaste sättet att ta sig från en plats till en annan är med något av de kommunala trafikmedlen som bussar, spårvagnar, tunnelbana eller lokaltåg. På sommaren kan ett bra alternativ även vara att hyra en cykel eftersom det finns många bra cykelbanor i Frankfurt.

Frankfurt hotell

Hotellen i Frankfurt är generellt modernt utrustade och håller en bra standard. Det lilla och mysiga hotellet Hotel Monte Cristo är ett bra budgetalternativ beläget i Offenbach-området. Ett större hotell i samma område som passar bra för familjer är Sheraton Offenbach Hote. Reser man i affärer så kan man välja att bo på Steigenberger Metropolitan som ligger i närheten av både Frankfurt-mässan och den Europeiska Centralbanken.

Frankfurt sevärdheter

Den gamla stadsdelen i Frankfurt kallas för Römerberg och här kan man beundra många vackra medeltida byggnader och kyrkor, varav den viktigaste kanske är Domkyrkan från 1400-talet. I närheten av floden Main kan även se Rententurm som är ett imponerande torn i gotisk stil och Saalhof, som är ett slott från 1100-talet. Naturmuseum Senckenberg är ett intressant museum med olika utställningar där man bland annat kan se äkta dinosaurieskelett. Det bästa sättet att få en överblick över staden om man inte lider av svindel är genom att åka upp till toppen av Maintower-skyskrapan till utsiktsplattformen på 200 meters höjd. Utsikten härifrån är utmärkt, speciellt vid solnedgången.

Ytterligare info om Frankfurt

Den bästa tiden att besöka Frankfurt är från tidig vår till sen höst då staden för det mesta bjuder på varma och soliga dagar, medan vintern ofta är regnig och ganska kall.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Frankfurt

Frankfurt am Main Airport Kod: FRA

Frankfurt am Main Airport är en stor internationell flygplats och den tredje mest trafikerade flygplatsen i hela Europa. Frankfurt Airport är belägen 12 km sydväst om själva stadens centrum och man kan ta sig till centrum med lokaltåg, som är det snabbaste sättet, och buss eller taxi.

Frankfurt-Hahn Airport Kod: HHN

Belägen ca 120 km utanför Frankfurt och används främst av lågprisbolag som Ryanair och Wizz Air.

Karta över Frankfurt

Snabbfakta Frankfurt


Nedan följer lite snabbfakta om Frankfurt, Tyskland.
  • Befolkning: 2 895 000
  • Språk: Tyska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips