Billiga flyg till München

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till München? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till München och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till München?

Att flyga till München är rätt så billigt året om och från Sverige så kan man flyga dit med så väl Lufthansa och SAS som lågprisbolaget Norwegian. Boka din biljett i god tid för att få det allra billigaste priset.

Prisgraf för München

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till München, Tyskland som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till München. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till München under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
München , en översikt

München, som ligger vid floden Isar i södra Tyskland, är en av Tysklands största städer och vida känd för sin vackra arkitektur och sitt rika kulturliv. Även om München bombades hårt under andra världskriget så blev många av de historiska byggnaderna restaurerade och idag ser den gamla stadskärnan nästan precis likadan ut som den gjorde för 200 år sedan.Att göra i München

Ett stort evenemang som går av stapeln varje år och lockar tusentals med turister är Oktoberfest. Under Oktoberfest fylls staden med stora tält där olika bryggerier serverar öl och man dansar till traditionell bayersk musik. Skulle man missa denna fest så behöver man dock inte hänga läpp, för runt omkring hela München finns det otaliga ölträdgårdar som bjuder på liknande underhållning året om.

Ta sig runt i München

München har en modern och välfungerande kommunaltrafik och det är aldrig svårt att ta sig från en del av staden till en annan. Man kan välja mellan att åka med tunnelbana, spårvagn och buss, eller lokaltåg på längre sträckor. München är också en mycket cykelvänlig stad med många cykelvägar, så att hyra en cykel för en dag eller två är inte alls en dum idé.

München hotell

Det finns många hotell att välja mellan i München och oavsett om du väljer att bo lyxigt eller mera enkelt under din semester så kan du säkert hitta ett hotell som passar dig och din plånbok. Vi Vadi Hotel är ett medelklasshotell som ligger centralt och här kan du bo för ungefär 500 kr per natt. Den dyrare och lyxigare anläggningen Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski ligger i hjärtat av München och passar perfekt för t.ex. en parsemester eller för affärsresenären.

München sevärdheter

För den som är intresserad av historia och gillar vackra byggnader är München ett perfekt resmål, för här så finns det gott om både och! Schloss Nymphenburg är ett vackert barock-slott som länge fungerade som Bayerns härskares sommarresidens och en av de populäraste sevärdheterna i staden. Det finns ett stort utbud på muséer i staden men om man bara väljer ett av dem så låt det då vara Deutsches Museum som är det största tekniska muséet i världen.

Ytterligare info om München

München ligger i närheten av Alperna och påverkas av Alpklimatet vilket gör att staden har kalla vintrar och ganska varma och behagliga somrar. Snabba väderförändringar är dock möjliga. Den bästa tiden att besöka München vädermässigt är på sommaren och på vintern kan man göra en dagsutflykt till någon av de näraliggande skidanläggningarna.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i München

Munich International Airport Kod: MUC

Munich Airport är en livligt trafikerad flygplats och är en viktig knytpunkt för flera internationella flygrutter. Flygplatsen som ligger 29 km nordöst om München är både stor och modern och har flera gånger blivit utvald som den bästa flygplatsen i Europa. Flygplatsen nås lätt med stadståg från München.

Memmingen Airport Kod: FMM

Memmingen Airport, eller Allgäu Airport som den också kallas för, är en liten flygplats belägen 110 km utanför München och används främst av lågprisbolag som Ryanair.

Karta över München

Snabbfakta München


Nedan följer lite snabbfakta om München, Tyskland.
  • Befolkning: 2 607 000
  • Språk: Tyska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,57 SEK

Resetips