Billiga flyg till Budapest

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Budapest? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Budapest och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Budapest?

Budapest är en viktig destination i Europa och har många flygrutter till andra länder i både Europa och resten av världen. Från Sverige så kan man flyga billigt till Budapest med det ungerska flygbolaget Malev eller lågprisbolagen Norwegian och Wizz Air.

Prisgraf för Budapest

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Budapest, Ungern som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Budapest. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Budapest under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Budapest , en översikt

Budapest som är huvustaden i Ungern är en charmerande storstad med ett rikt kulturliv, många intressanta muséer och ett pulserande nattliv. Mitt genom staden rinner floden Donau som delar staden i de två delarna Buda och Pest, och det är inte utan orsak som Budapest ofta kallas för Centraleuropas Paris.Att göra i Budapest

Budapest är paradiset för kulturälskare och något som inte får missas är ett besök på Statsoperan, en konsert i någon av de många konserthusen som finns i staden eller varför inte en teaterpjäs. Nattlivet är ett kapitel för sig och här kan man hitta allt från högklassiga nattklubbar till små och traditionella vinbarer. Gillar man spa så finns det många att välja mellan i staden eftersom Budapest är en känd badstad med många varma källor. Det går att äta både gott och billigt i Budapest och en alldeles speciell upplevelse är att äta middag på någon av de många restaurangbåtarna som är förankrade i Donau.

Ta sig runt i Budapest

Det är lätt att hitta i Budapest och stadskärnan är ganska kompakt så man kan nå de flesta attraktionerna till fots. Vill man ta sig utanför stadskärnan så kan man använda tunnelbanan, spårvagnar eller bussar.

Budapest hotell

Budapest har ett stort utbud på hotell i alla smaker och klasser, och här är det möjligt att bo på finare hotell också utan att behöva punga ut med en massa pengar. Danubis Health Spa Resort Helia är som namnet säger ett spahotell som ligger nära stranden, och här kan man övernatta för ca 500 kr. Gold Hotel Buda är ett annat bra och billigt alternativ. Vill man bo i centrala Pest på gångavstånd från alla attraktioner så är Le Meridien Budapest ett hotell som passar bra.

Budapest sevärdheter

De flesta sevärdheter i Budapest ligger på Buda-sidan av staden, som t.ex. det Kungliga slottet, Nationalgalleriet och Det historiska muséet. Aquincum är ruinerna av det som en gång var en romersk stad och ligger en bit norr om stadens centrum. För att komma över till Pest-sidan kan man promenera över någon av de vackra broarna som förbinder de två stadsdelarna, och här kan man bland annat besöka Europas största synagoga och besöka det Judiska muséet och imponeras av Parlamenthusets ståtliga arkitektur. Reser man tillsammans med barn så kan Buda Hill Labyrinth, som fungerade som ett bombskydd för mer än 10 000 människor under andra världskriget vara något av intresse.

Ytterligare info om Budapest

Den bästa tiden att uppleva Budapest är under sommarhalvåret, men Budapest har mycket att bjuda på under alla årstider. Åk gärna på en romantisk båttur längs med Donau under en vacker sommarkväll och upplev staden från vattennivån.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Budapest

Budapest Franz Liszt International Airport Kod: BUD

Flygplatsen i Budapest ligger 16 km sydöst om stadens centrum. För att ta sig in till staden kan man ta ett lokaltåg eller välja att åka taxi eller minibuss som är en sorts delad taxi.

Karta över Budapest

Snabbfakta Budapest


Nedan följer lite snabbfakta om Budapest, Ungern.
  • Befolkning: 2 552 000
  • Språk: Ungerska
  • Valuta: Ungersk Forint (HUF)
  • 34,68HUF = 1 SEK

Resetips