Billiga flyg till Chicago

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Chicago? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Chicago och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Chicago?

När det är lov i USA, och främst under sommaren, reser amerikanarna själva som mest. Det ger höga priser på resor till och från USA. Under hösten och våren kan man däremot hitta bra biljetter. Chicago är en stad dit många transatlantiska bolag erbjuder resor. Många inbegriper mellanlandningar. Svenska SAS är en av de få som erbjuder direktflighter till staden från Sverige.

Prisgraf för Chicago

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Chicago, USA som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Chicago. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Chicago under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Chicago , en översikt

Ett myller av olika etniska grupper befolkar en av de mest spännande och mytomspunna städerna i USA: Chicago. Kanske mest känd för sin notoriska maffia är Chicago idag ett kulturcentrum värd namnet, liksom jazzens hemland och skyskrapornas vagga. Det här är en av världens främsta städer att besöka.Att göra i Chicago

Oak Street Beach lockar med härliga strandtimmar. Om man inte vill sola och bada (längre) finns en uppsjö olika alternativ att välja mellan. Shoppingen i staden är suverän. Det pågår festivaler i staden året runt, liksom olika utställningar och parader. Eller varför inte gå i Hemingways eller maffians fotspår? Ett måste, om man får tag på biljetter förstås, är att gå på fixstjärnan Oprah Winfreys talkshow. Det finns även andra TV-shower att gå på, även om Oprahs är den största. Vill man upptäcka området runt Chicago rekommenderas en tur till Milwaukee och St. Charles, två spännande och mycket historiska byar.

Ta sig runt i Chicago

Chicago har en väl utbyggd kollektivtrafik och är en sann metropol med häftig trafik och risk för långa köer. Det bästa sättet att ta sig runt staden är därför inte med bil, utan med tåg och buss. Dessa är både snabba och biliga. Många invånare i Chicago flanerar mycket. Därför har man också skapat hela tunnelsystem under marken för fotgängare. Kartor till dessa gengångar finns att få på hotellen och på turistbyråer. Taxi är ett bekvämt alternativ, men kan bli dyrt i längden.

Chicago hotell

Denna jättestad är fylld med hotell. Alla prisklasser finns, liksom en mängd olika typer av hotellmiljöer. För ett mellanklasshotell blir prislappen runt 1000-lappen, eller något mindre. Varför inte ta in på Hard Rock Hotel Chicago? Eller komma undan billigt på Rodeway Inn Lyons? Riktig lyx på äkta amerikanskt vis finner man på Trump International Hotel Tower.

Chicago sevärdheter

Hela staden är fylld med lugna parker och vacker arkitektur. Millenium Park är en av de större parkerna och sjuder av liv och rörelse, liksom konst och kultur. Ett av de främsta museerna i staden är Museum of Contemporary Art, där man visar verk av bland annat Andy Warhol och Magritte. Chicagos kulturcentrum, Sears Tower och John Hancock Observatory är andra intressanta platser i staden.

Ytterligare info om Chicago

Chicago är en jättestad i Illinois där det råder tydliga årstidsväxlingar. Vintern kan bli riktigt kall och ruggig. Det kan också bli mycket varmt under sommaren. Den allra bästa och trevligaste tiden för resor till staden är under våren och sommaren.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Chicago

OHare International Airport Kod: ORD

OHare International Airport är en enorm flygplats och en av de mest trafikerade i världen med över 70 miljoner passagerare om året. Flygplatsen ligger 3 mil norr om Chicagos centrum. Det billigaste och snabbaste alternativet mellan flygplatsen och staden är tåget.

Midway International Airport Kod: MDW

Den klart mindre flygplatsen i området tar även den emot internationella flighter. Antalet passagerare som anländer eller avreser härifrån är ungefär 13 miljoner om året. Midway ligger 1,8 mil sydöst om stadens centrum och härifrån kommer man lättast med det bekväma tåget som går till Chicagos centrum.

Karta över Chicago

Snabbfakta Chicago


Nedan följer lite snabbfakta om Chicago, USA.
  • Befolkning: 8 609 000
  • Språk: Engelska
  • Valuta: Amerikansk Dollar (USD)
  • 1USD = 10,58 SEK

Resetips