Billiga flyg till San Diego

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till San Diego? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till San Diego och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till San Diego?

Det är i allmänhet dyrt att resa till USA under sommartid. Då råder högsäsong för resor till och från landet. Resdestinationen San Diego är inget undantag. Under vinterhalvåret, på våren och på hösten är prisbilden en helt annan, ofta ner till halva priset gentemot högsäsongen. Då kan man faktiskt hitta priser för under 5 000 kr vilket är billigt med tanke på sträckan.

Prisgraf för San Diego

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till San Diego, USA som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till San Diego. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till San Diego under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
San Diego , en översikt

Badparadiset och den mångkulturella storstaden Sand Diego är en värld av spanska undertoner med gemytlig atmosfär och en härlig attityd. Staden är en mängd städer i ett, alla värda att upptäcka och med lagom dos av stadsliv, djur, sol och bad är staden ett av de mer kompletta och fascinerande resmålen i USA.Att göra i San Diego

Stranden är ett härligt alternativ året om, både för soldyrkare och för surfare. Det finns många små områden i staden att upptäcka, till exempel Gaslamp Quarter och Little Italy, där även det mesta nattlivet sker. La Jolla, lyxområdet utmed kusten, erbjuder bra shopping och mysiga restauranger och sälar på stranden och Old Town är en mysig del av staden där man kan prova på god mexikansk mat. Apropå djur finns en mängd olika upplevelser med djuranknytning. Flera djurparker och ett Sea World och är ypperliga alternativ för dagsutflykter. Vill man göra längre utflykter är gränsen till Mexiko och staden Tijuana en dagstur bort, liksom Disneyland och Legoland.

Ta sig runt i San Diego

I de centrala delarna av San Diego går spårvagnar. De är mycket behändiga att åka med och rekommenderas inom området. Taxibilar är ganska billiga och bra alternativ om man ska längre än bara runt i centrum. Om man vill göra längre resor är bilen ett gott alternativ, men då man lätt blir trött av de många rusningstimmarna som råder runt staden, är bilen tröttsam i längden.

San Diego hotell

Utbudet av hotell är stort i San Diego. Det går ganska lätt att hitta ett billigt hotell, men det finns även lyxigare alternativ att välja mellan. Ett riktigt billigt hotell nära allt, är Good Nite Inn Sea World. Ett hotell med lite högre standard och prisvärt i mellanklassen är Doubletree Club San Diego. För ett prisvärt lyxhotell kan man kika närmare på The US Grant, i en fascinerande byggnad mitt i Downtown.

San Diego sevärdheter

Wild Animal Park, San Diego Zoo som ligger i enorma men ändå gemytliga kulturparken Balboa Park och Sea world är stadens största attraktioner. Om man vill se än mer djur kan man se sälar utmed kustbandet. San Diego är en klassisk amerikansk flottbas. Man ser en mängd marinsoldater jogga utmed stränderna på morgonen, sjungandes sina ramsor. I hamnen finner man USS Midway, världens största hangarfartyg genom tiderna, numera ett museum öppet för besök.

Ytterligare info om San Diego

Det är alltid härligt att besöka San Diego. Under vintern råder typiskt svensk sommarvärme när den är som bäst. Under december och april passerar en mängd valar utanför San Diego. Om man är här då, kan man boka in sig på en kryssning till havs för att se dem. Maten i sig är en spännande upplevelse i staden. Det kryllar av goda restauranger. Prova fisk- och skaldjursrätterna på någon av de trevliga restaurangerna utmed hamnen!

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i San Diego

Kod:

Den internationella delen av flygplatsen består av tre olika terminaler och ligger knappt en mil från Downtown. Det finns bara en start- och landningsbana. Trots det landar en mängd olika flygbolag sina plan här varje dag. Man tar buss eller taxi till centrum och hotellen.

San Diego International Airport Kod: SAN

Karta över San Diego

Snabbfakta San Diego


Nedan följer lite snabbfakta om San Diego, USA.
  • Befolkning: 2 957 000
  • Språk: Engelska
  • Valuta: Amerikansk Dollar (USD)
  • 1USD = 10,58 SEK

Resetips