Billiga flyg till San Francisco

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till San Francisco? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till San Francisco och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till San Francisco?

Resor till USA är ganska dyrt sommartid. Men under hösten, vintern och våren brukar det gå att finna riktigt prisvärda resor till de olika orterna. San Francisco är inget undantag. Oktober till maj är de lättaste månaderna att finna billiga biljetter på, och ofta blir priset än förmånligare om man är ute i god tid.

Prisgraf för San Francisco

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till San Francisco, USA som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till San Francisco. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till San Francisco under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
San Francisco , en översikt

I en stad som valt en slogan som Only in San Francisco kan man förvänta sig det mesta. Upptäck det liberala, dynamiska och kreativa USA med en spännande resa till det oförglömliga resmålet San Francisco. Mest känd för sina branta backar, spårvagnar och sina homosexuella invånare trotsar San Francisco det konservativa i USA, med en härligt gemytlig och kosmopolitisk atmosfär.Att göra i San Francisco

Hela staden sjuder av liv med en mängd butiker, teatrar, musikscener, barer, restauranger och nattklubbar. Utanför staden finns det gamla ökända fängelset Alcatraz, numera öppet för besökare och en riktigt spännande dagstur. Man kan också hyra bil eller åka med en guidad tur ut till Sonoma Valley och prova viner i någon av de vackra vingårdarna. Eller så åker man utmed kusten och upplever det vackra sceneriet utmed legendariska Highway 1, alternativt beger sig till Sausalito, den bohemiska kulturorten på andra sidan Golden Gate.

Ta sig runt i San Francisco

Till skillnad från många andra städer i USA är det verkligen ingen bilstad man har hamnat i här. Istället fungerar det lokala kommunikationsnätet ypperligt. Spårvagnarna är både ett smart och trevligt alternativ, liksom de många bussarna. Eller varför inte prova en linbana? Stadens backighet gör att man har varit innovativ när man byggt kollektivtrafiken. Taxibilarna är lättstoppade. Om man vill åka utanför stan är det dock bil som gäller.

San Francisco hotell

Det myllrar av hotell i staden, allt från billiga inn´s för 500 kr per natt till lyxhotell med spa och all tänkbar service för över 2 000 kr natten. Ett klassiskt hotell i den exklusiva genren är Stanford Court belägen inne i staden och med en fantastisk arkitektur. Ett trevligt mellanklassalternativ mitt i nöjeskvarteren och nära till allt är Hotel Adagio. Billigt men bra är det på Park Hotel.

San Francisco sevärdheter

Golden Gate och Bay Bridge är klassiska vykortmotiv från San Francisco, liksom fängelset Alcatraz, beläget på en ö utanför stadens hamn. Andra vackra upptäckter är Grace Cathedral, Union Square, Coit Tower, Grand Street, Fisherman´s warf och Pier 39. De rejäla backarna är inte bara spännande på fil, utan också i verkligheten. En lite annorlunda sevärdhet är alla unika människor som bor här. Ingen är den andra lik. Man kan njuta i timmar över en kaffe på ett litet café och betrakta alla människor som passerar förbi.

Ytterligare info om San Francisco

Det finns alltid spännande saker att hitta på i San Francisco och vädret tillåter besök året om. Soliga Kalifornien förnekar sig inte här heller. Vintertid råder ett klimat som är mycket likt den svenska sommaren när den är som bäst. San Francisco är känt för sin liberalism, särskilt för homosexuella par och den homosexuella andelen av den totala befolkningen är stor och väl synlig.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i San Francisco

San Francisco International Airport Kod: SFO

Flygplatsen ligger 2 mil söder om Downtown och är en av världens största flygplatser. Det är också en extremt modern flygplats. Bland annat genomgår alla väskor helautomatisk screening här. Det går busstransfer, bussar och taxi utanför terminalerna.

Oakland International Airport Kod: PTK

Oakland International Airport ligger inte mer än 3,2 mil utanför San Francisco och erbjuder transfer till och från San Francisco. Taxi och buss går också bra att välja. Flygplatsen är något mindre än San Francisco International Airport och därmed också lugnare.

Karta över San Francisco

Snabbfakta San Francisco


Nedan följer lite snabbfakta om San Francisco, USA.
  • Befolkning: 3 282 000
  • Språk: Engelska
  • Valuta: Amerikansk Dollar (USD)
  • 1USD = 10,58 SEK

Resetips