Billiga flyg till Tampa

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Tampa? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Tampa och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Tampa?

En mängd olika bolag erbjuder resort till Tampa. Priset för en biljett är inte särskilt högt under lågsäsong, det vill säga tiden mellan oktober och april. Då är priserna i allmänhet ganska låga och det går att finna riktigt billiga biljetter. I maj börjar priserna på biljetterna stiga och under högsäsongen kan det vara svårt att få en biljett till ett rimligt pris.

Prisgraf för Tampa

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Tampa, USA som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Tampa. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Tampa under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Tampa , en översikt

Upplev storstaden utmed havet, vackert belägen i en stor naturlig hamn. Här finns allt man kan önska sig av en amerikansk stad, inklusive miltals med härliga och gyllene stränder. Sol och bad, shopping, kulturella sevärdheter och mycket mer väntar på stadens besökare.Att göra i Tampa

Söder om Tampa finner man träskområdet Tampa Bay. En tur med båt här är en oförglömlig upplevelse. Se upp för alligatorer! För familjen finns även andra, kanske lite mer säkra, saker att göra. Varför inte åka till Walt Disney World, upptäcka den makalösa nöjesparken Busch Gardens där man även träffar på vilda djur som giraffer, zebror och antiloper. I Tampa har också golfspelare fullt att göra på banorna under dagtid. Shopparen finner en oas i International Plaza and Bay Street och i Hyde park Village.

Ta sig runt i Tampa

Det går att ta sig runt Tampa med hjälp av bussnätet. Men i första hand är staden, liksom de flesta andra amerikanska städer, som gjort för att köra bil i. Det bästa och lättaste alternativet är därför att hyra bil. Taxi är ett bekvämt sätt att ta sig runt i staden på, men resorna blir snabbt ganska dyra. Mellan Downtown och Ybor City går en liten spårvagn som kan vara mysig att använda sig av.

Tampa hotell

Staden är fylld med hotell i alla de prisklasser. Det går lätt att finna billiga alternativ från 300 kr per natt, som till exempel Quality Inn Tampa Busch Gardens. Ett hotell med hög klass och bra adress kostar annars runt 800 kr per natt och uppåt. Ett sådant, trevligt beläget i centrum, är Marriott Tampa Waterside Hotel and Marina. Än mer lyx får man på Grand Hyatt Tampa Bay.

Tampa sevärdheter

De historiska kvarteren Ybor City och Old Hyde Park är stadens bästa sevärdheter. En mängd festivaler går av stapeln i Tampa varje år. En del av dem går utmed vackra The Tampa Riverwalk, den vackra strandpromenaden fylld av båtar, exklusiva hus och spännande människor. Tampas Teater är en ståtlig byggnad. Inuti ges konserter och föreställningar.

Ytterligare info om Tampa

Tampa passar som resmål året runt. På hösten kan det i oturliga fall komma in stormar från Karibiska Havet, men det händer ganska sällan. Tampa är en utmärkt ort att upptäcka resten Florida från. En mängd olika kryssningsfartyg gästar hamnen regelbundet.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Tampa

Tampa International Airport Kod: TPA

Tampas är en mellanstor flygplats för såväl nationell som internationell flygtrafik och ligger förlagd drygt 8 kilometer väster om centrum. Härifrån kommer man lättast med buss eller transferbuss. Man kan även ta taxi till hotellet från flygplatsen.

Karta över Tampa

Snabbfakta Tampa


Nedan följer lite snabbfakta om Tampa, USA.
  • Befolkning: 2 442 000
  • Språk: Engelska
  • Valuta: Amerikansk Dollar (USD)
  • 1USD = 10,58 SEK

Resetips