Billiga flyg till Washington DC

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Washington DC? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Washington DC och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Washington DC?

En mängd olika flygbolag, och privata jetplan, trafikerar stadens tre flygplatser dagligen. Lobbyister, affärsmän och inte minst turister trängs om platserna. Under de amerikanska ferierna är trycket till staden som allra störst. Lättast är det att hitta billiga resor under våren och under hösten. En bokning till Washington D.C. kan också bli billigare om man är ute i god tid.

Prisgraf för Washington DC

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Washington DC, USA som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Washington DC. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Washington DC under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Washington DC , en översikt

Lär känna det offentliga ansiktet i USA, och den dolda världen bakom. Känn lukten av makt, njut av pampig arkitektur och lär känna det hemliga USA i västvärldens maktcentrum DC, som invånarna själva kallar staden. Bakom fasaderna lurar många spännande upptäckter, och inte minst en mängt fantastiska sevärdheter i en fantastiskt vacker och imponerande stad, en stad som också rymmer stora kontraster.Att göra i Washington DC

I Washington D.C. roar man sig med att upptäcka åtminstone några av alla de monument och museum som finns. Man kan förundras över ståtligheten över senatens hemmaarena Capitol Hill och förundras över att Vita Huset faktiskt inte är mer än så. Här kan man lära sig hur FBI har arbetat och arbetar idag, lära sig mer om spioneriverksamheten och se de små farkosterna som tog astronauterna till månen för allra första gången, och andra.. När man tröttnat på det kan man njuta av den livliga och mysiga Gerogetown och Chinatown.

Ta sig runt i Washington DC

Staden är tidvis belamrad med trafik, trots att gatorna är breda. Som tur är finns en fantastiskt bekväm och billig tunnelbana i staden kallad Metro. Det är det enda man behöver i den här staden. Förutom tunnelbanan går det bussar. Taxibilar finns i mängder, men här finns inga taxametrar i bilarna.

Washington DC hotell

Ett mellanklasshotell i staden kostar runt 1000 kr per natt. Ett trevligt hotell med härlig design inom denna kategori är Hotel Rouge. Men det finns väldigt många andra att välja på. Vill man komma undan billigt när man är i staden kan man ta in på Comfort Inn Pentagon. Hotellet ligger, som de flesta andra budgethotell, en bit ifrån staden. Härligt lyxigt och komfortabelt är det på Mandarin Oriental.

Washington DC sevärdheter

Det är i Washington D.C. alla monument av värde är resta över den stolta historia som amerikanarna ömt vårdar. Här finner man också många av de viktiga statliga myndigheterna och världsorganisationerna inrymda i fantastiska byggnader, inklusive senaten i Capitol Hill, Vita Huset, Pentagon och Världsbankens Hus. Till de viktigare och mer sevärda monumenten hör Jefferson Memorial och Washington Monument. Man kan också få en god inblick i vad som gäller inom amerikansk politik just nu. Utanför Vita Huset parkerar de som har något att säga, och det kan ibland vara ganska många. Bland muserna sticker FBI-huset och International Spy Museum och National Air and Space Museum ut som de allra mest intressanta.

Ytterligare info om Washington DC

Den absolut trevligaste tiden för resor till Washington D.C. är under den vackra våren då tusen och åter tusen körsbärsblommor blommar i staden. Vintern kan bli ganska kall och sommaren är ibland något varm. Oavsett hur man tänkt sig sin resa till Washington D.C. kommer man snart att inse att man behöver bra skor på fötterna. Gatorna är enormt breda och sevärdheterna i staden ligger med enorma mellanrum, till och med parker, mellan sig.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Washington DC

Washington Dulles International Airport Kod: IAD

Washington Dulles Airport är en mellanstor flygplats som omsätter 23 miljoner passagerare varje år. Den ligger 4,2 mil från centrum och det bästa och enklaste sättet att ta sig till staden är med transfer buss. Det går också att ta taxi om man föredrar det.

Baltimore/Washington International Airport Kod: BWI

Washington International Airport ligger 5,5 mil nordöst om Downtown. Denna flygplats tar emot och skickar iväg 21 miljoner passagerare varje år. Härifrån går det transferbussar till staden.

Reagan National Airport Kod: DCA

Reagan Airport ligger i Arlington en liten bit utanför Washington D.C. på andra sidan Potomac River. Tunnelbana går från terminalen till centrum. Det går även bra att ta taxi eller transfer från terminalen.

Karta över Washington DC

Snabbfakta Washington DC


Nedan följer lite snabbfakta om Washington DC, USA.
  • Befolkning: 4 587 000
  • Språk: Engelska
  • Valuta: Amerikansk Dollar (USD)
  • 1USD = 10,58 SEK

Resetips