Billiga flyg till Ho Chi Minh City

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Ho Chi Minh City? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Ho Chi Minh City och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Ho Chi Minh City?

Flera olika bolag erbjuder resor till Ho Chi Minh City (Saigon), bland anant SAS, Thai Airways och KLM. Under april månad och den tidiga hösten kan man finna riktigt billiga resor. Det går även att göra fynd under andra tider på året, om man är ute i god tid och är beredd att anpassa sin resa efter flygbolagens avgångar.

Prisgraf för Ho Chi Minh City

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Ho Chi Minh City, Vietnam som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Ho Chi Minh City. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Ho Chi Minh City under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Ho Chi Minh City , en översikt

Fascinerande Ho Chi Minh City blev en gång i tiden känd som Saigon, ett namn som ofta används än idag. Staden är Vietnams pulserande och kulturella hjärta där den vietnamesiska kulturhistorien och identitet står i centrum och där traditionerna vårdas med omsorg. Det är också en mycket spännande stad fylld med händelser och upplevelser.Att göra i Ho Chi Minh City

Det mesta som händer i Ho Chi Minh City händer behändigt nog öppet på gatorna. Så HO Chi Minh City är verkligen en stad man ska uppleva genom att tillbringa tid på dess gator och se vad som händer. Man finner en mängd olika markander, caféer och butiker där man med lite tur kan göra riktiga fynd. Mycket av det man kan handla är knasiga, roliga och onödiga saker, som man kanske inte kan motstå i alla fall. Nöjeslivet är aktivt och mycket bra för alla typer av nöjestörstande besökare. Då staden ligger utmed havet är det inte heller helt fel att bege sig ut på vattnet med båt.

Ta sig runt i Ho Chi Minh City

Gatorna i Ho Chi Minh City är väldigt vältrafikerade och kan avskräcka något. Men man ska inte låta sig bli rädd. Att ta en motorcykeltaxi, så kallad tuktuk, eller en taxi fungerar utmärkt och man kommer fram tid man ska. Att däremot ta en cykeltaxi, vilket förvånandsvärt många turister väljer, kan vara en hisnande upplevelse som kan ge skrämselhicka. Rekommenderas bara till den som har ett starkt hjärta. Om man vill promenera runt i staden gör man rätt i att hålla ett lugnt och mycket konsekvent tempo när man ska passera gator. Så länge man behåller lugnet och går rakt fram mot ett mål så kör man runt dig. Undvik häftiga rörelser eller att springa, då blir det lätt kaos i trafiken.

Ho Chi Minh City hotell

Hotellen finns i massor och det är lätt att hitta ett hotell som passar den egna plånboken. Riktigt billigt och mitt i centrum är Empress Hotel Hochiminhcity som ligger behändigt mitt i shoppingkvarteren. De finare hotellen ligger runt tusenlappen per natt, till exempel Windsor Plaza Hotel Saigon som erbjuder en mängd faciliteter och som är mycket familjevänligt. Windsor Plaza är beläget i Ho Chi Minh Citys Chinatown. Rejäl lyx kan man finna på Renaissance Riverside Hotel där utsikten över havet imponerar, liksom servicenivån och designen.

Ho Chi Minh City sevärdheter

Det finns en mängd spännande upptäckter att göra i Ho Chi Minh City. Chinatown är en sevärdhet i sig, liksom Reunification Palace och City Hall. Notre Dame katedralen får man inte missa. Ben Than Market anses vara en av de bättre marknaderna i staden och är värt ett besök för den som tycker om shopping och roliga saker. Det finns också en mängd tempel, pagodor och museer att besöka i Ho Chi Minh City.

Ytterligare info om Ho Chi Minh City

Den absolut trevligaste tiden för att besöka Ho Chi Minh City är under perioden december till april. I november till mars kan det dock vara rejält med turister i området och det kan då vara svårt att hitta billiga hotell.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh Citys Tan Son Nhal International Airport Kod: SGN

Flygplatsen ligger bara 6 kilometer norr om centrum och innehåller två olika terminaler. Det går bussar och taxi till och från centrum till flygplatsen.

Karta över Ho Chi Minh City

Snabbfakta Ho Chi Minh City


Nedan följer lite snabbfakta om Ho Chi Minh City, Vietnam.
  • Befolkning: 7 397 000
  • Språk: Vietnamesiska
  • Valuta: Vietnamesisk Dong (VND)
  • 2372,52VND = 1 SEK

Resetips